Головне

ЧС-2016. Збірна України впевнено розібралася з хорватами. ВІДЕО

18.04.2016 23:23 1371 0
ЧС-2016. Збірна України впевнено розібралася з хорватами. ВІДЕО

Національна збірна України з хокею здобула свою другу перемогу на чемпіонаті світу в дивізіоні IВ. Підопічні Олександра Савицького впевнено перемогли команду Хорватії.

Господарі льоду активно почали поєдинок, постійно пресингуючи та граючи в тотальний хокей. Втім відзначитися вдалося саме нашій команді. Дмитро Чернишенко, від якого на вранішньому тренуванні Дмитро Підгурський вимагав більше кидати по воротам, скористався порадою тренера та запалив червоне світло за воротами Крешиміра Томлєновича.

Господарі продовжували грати в агресивний хокей, але контратаки нашої команди несли більшу загрозу. Одна з них завершилась взяттям воріт господарів турніру. Юрій Петранговський виборов шайбу у захисників та відпасував на Дениса Ісаєнка, який парашутом опустив шайбу за спину воротаря.

 Світлина wmib2016.iihf.com

Другий період наша команда провела на дуже пристойному рівні. Українці й хорватам майже нічого не дозволили зробити, й самі відзначились двічі. Віктор Захаров шокував трибуни вже на 13-й секунді ігрового відрізку, знайшовши шпарину в захисній амуніції Томлєновича. А Олег Шафаренко остаточно зняв питання щодо переможця гри, закинувши шайбу у порожній кут воріт суперника.

В заключному періоді хорватські хокеїсти почали грати відверто грубо, проте "синьо-жовті" на провокації не піддавалися, спокійно довівши матч до переконливої перемоги.

19 квітня на турнірі неігровий день. Наша збірна проведе 75-хвилинне тренування та буде готуватися до матчу із Естонією, яка несподівано відібрала очко у Великобританії.

Чемпіонат світу з хокею

Дивізіон IB

2-й тур

Україна - Хорватія 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

1:0 - Чернишенко - 2:28
2:0 - Ісаєнко (Петранговський) - 14:39
2:1 - Микулич (Ярцов) - 18:06
3:1 - Захаров (Бабинець) - 20:13
4:1 - Шафаренко (Міхнов, Алексюк) - 26:10 ГБ

Воротарі: Захарченко - Томленович

Склад України: Захарченко. Толстушко – Петрухно, Романенко – Ісаєнко, Побєдоносцев – Андрейків, Алексюк – Жовнір. Бабинець – Захаров – Благий, Кіча – Гніденко – Петранговський, Міхнов – Шафаренко – Бондарєв, Чернишенко – Гаврік – Тимченко

Турнірне становище: Литва - 6 (2), Україна - 6 (2), Великобританія - 5 (2), Естонія - 1 (2), Хорватія - 0 (2), Румунія - 0 (2)

Нагадаємо, у першому матчі Україна впевнено перемогла Румунію.

За матеріалами ФХУ

Коментарі ()