Головне

Найкращий бомбардир збірної України Гаврик перейшов у Донбас

26.05.2016 12:21 726 0

Хокейний клуб Донбас поповнився найкращим бомбардиром збірної України на переможному Чемпіонаті світу-2016 у Дивізіоні IB Владиславом Гавриком.

25-річний нападник підписав контракт терміном на один рік, йдеться у прес-релізі, який отримав Чемпіон.

Вихованець харківського хокею більшу частину своєї професійної кар'єри провів у північноамериканських лігах: USHS, NCAA III, FHL.

У сезоні-2015/16 Гаврик виступав у складах двох команд SPHL - четвертої за престижністю ліги Північної Америки.

Там у складі Луїзіана Айс Геторс Владислав провів 18 ігор, набравши 3 очки (1 + 2) з показником корисності "+2", а перейшовши у Коламбус Коттонмаус, зіграв 14 матчів, у яких закинув 3 шайби та віддав 1 гольовий пас.

Виступаючи за океаном, Владислав завжди ототожнював себе з гравцем збірної України, виходячи на лід з синьо-жовтим прапорцем на шоломі.

Вперше светр збірної України U-18 форвард одягнув на чемпіонаті світу-2007/08, потім були дві світові першості у складі молодіжної збірної, а за головну команду Гаврик дебютував у сезоні-2014/15.

Однак найяскравішим для Владислава став останній Чемпіонат світу у Дивізіоні IB, у п'яти іграх якого він зумів набрати 7 балів (3 + 4), вигравши золоті нагороди та право у наступному сезоні виступати у Дивізіоні IА.

Владислав Гаврик
Коментарі ()