Головне

ЧС-2017. Дивізіон I. Група A. Україна - Угорщина 3:5. Багато бажання, мінімум реалізації

22.04.2017 15:50 7699 0
ЧС-2017. Дивізіон I. Група A. Україна - Угорщина 3:5. Багато бажання, мінімум реалізації

У суботу, 22-го квітня, в Україні стартував чемпіонат світу з хокею у Дивізіоні ІА. Перший матч турніру відкривали саме хокеїсти збірної України, яким у першому турі довелося зійтися з міцною командою Угорщини. Старт матчу для нашої команди виявився доволі нервовим, адже на 5-ту хвилину підопічні Савицького заробили на свою голову два вилучення і грали 3 на 5, втім, угорці не змогли реалізувати більшість, залишивши ворота Захарченка "сухими".

У середині 1-го періоду команди ще обмінялися вилученнями, однак знову реалізувати у закинуті шайби перевагу не вдалося. Цікаво, що саме Україна першою відкрила рахунок, граючи у рівних складах Кузьмик з майже нульового кута заїхав з-за воріт суперника з подарунком у вигляді першої шайби на першості від нашої команди. Після кидка нападника відбувся рикошет і шайба пішла за спину голкіперу угорців - тут обійшлося не без фарту.

Світлина iihf.com

Арбітри матчу майже три хвилини розбирали на відеоповторі взяття воріт, втім, таки зарахували шайбу. Такая собі "пауза" пішла не на користь нашій команді, яка вже через хвилину пропустила шайбу у відповідь: капітан угорської збірної Барталіш класно розібрався на п'ятаку українців та з гострого кута переправив шайбу у ворота Захарченка. Рахунок став 1:1 і команди вирішили на форсувати події під перерву та відправилися на перерву.

Другий період був цікавіше, угорці продовжили тиснути на ворота збірної України, виконали багато кидків, але дещо загралися і отримали кілька вилучень.
Але, але...до цього встигли суперники вже на старті 2-го періоду закинути свою шайбу та вийти вперед: перша ж атака угорців принесла свої дивіденди, з першим кидком Захарченко впорався, а от с добиванням від Ваша - ні.

Надалі збірна України нарешті, як то кажуть, заграла. Як я писав вище, угорці загралися та почати отримувати бани по 2 хвилини. У другій більшості українці і зрівняли рахунок - це Буценко потужно пробив у лівий від голкіпера кут воріт і таки прошив його. Тут явна помилка Райни, який не вгледів удар нашого нападника, заважали і захиснки. Після шайби Буценка угорці ще раз порушили правила, чергову більшість українці не раелізували, однак трохи згодом закинули такти вже у рівних складах: наші хокеїсти провели класну атаку, яку на п'ятаку класним кидком після передачі Ляльки завершив Буценко, який оформив дубль.

Світлина iihf.com

Я багато пишу про моменти нашої збірної - це зрозуміло. Угорці у свою чергу не сиділи на "5-й точці" і також загрожували воротам нашої комади. І було моментів від суперника значно більше, команда Черномаза майже втричі більше виконала кидків, але Захарченко та компанія впевнено відбивалися. Грамотна оборона нашої команди, одна реалізація більшості на 3-й період Україна виходить в якості лідера.

Втім, саме третій період став для нашої команди справжнім жахом. Україна загубила свою перевагу у рахунку, пропустивши три шайби від суперника. Тут було багато факторів, починаючи з ганебної реалізації зайвого, завершуючи недбалим захистом свого п'ятаку, який для угорців став "прохідним". На 52-й хвилині Україна розкрилася і пішла в атаку за 4-ю шайбою, як пропустила сама..Саравер таки прошив Захарченка, який щитком понизив швидкість шайби, але вона таки зайшла за лінію воріт нашої команди.

Вже через дві хвилини голкіпер нашої збірної ще двічі парирував кидки суперника, але з третім добиванням вже не впорався. Рахунок став 4:3 на користь угорців, Україна звісно полетіла вперед встановлювати паритет, пропустивши ще кілька атак від угорців у відповідь - обійшлося без шайб. До завершення матчу залишалося півтори хвилини, і тут злий жарт зіграв Німенко, який через накал емоцій пішов відпочивати до завершення поєдинку.

Знімати голкіпера було доволі ризиковано, але українці через "не можу" закріпилися у зоні суперника та Савицький дав добро Захарченку помінятися з 5-м польовим. Втім, всі потуги нашої команди завершилися нічим, а в підсумку команда пропустила і 5-ю шайбу, вже у порожні ворота. На більше нашої команди, на жаль, не вистачило, не вистачало сил + часу + вилучення Німенка. Угорці впевнено довели матч до перемоги та тимчасово очолили турнірну таблицю.

Світлина iihf.com
Коментарі ()