Головне

ЧС-2017. Дивізіон I. Група A. Польща - Україна 2:1. Далі боротьба за збереження прописки

23.04.2017 23:00 7556 0
ЧС-2017. Дивізіон I. Група A. Польща - Україна 2:1. Далі боротьба за збереження прописки

Збірна України ускладнила собі життя на домашньому чемпіонаті світу з хокею у Дивізіоні ІА. Після поразки від угорців у першому турі, команді Савицького як повітря в легені була повинна перемога в очній зустрічі з поляками. На жаль, наша команда знову показала дефіцит у плані реалізації зайвого гравця та невпевнено грала на власному п'ятаку, програвши супернику з рахунком 1:2. А вже перед стартом матчу стало відомо, що через травму вибув один з лідерів збірної України Артем Бондарєв, який, швидше за все, на чемпіонаті світу більше не зіграє - вагома втрата!.

Щодо самого матчу, то обидві команди показали майже рівну гру. Збірна Польщі - це та команда, яку можно обігрувати, але наші хокеїсти цим не скористался. До 13-ї хвилини обидві команди показувати рівну гру - до першого вилучення. Отримала шанс реалізувати більшість за 7 хвилин до перерви саме наша команда, але нічого гострого біля воріт Одробни з першої спроби зробити не вдалося.

Надалі хокеїсти збірної України перехопили ініціативу та насіли на ворота суперника. Одробни доволі часто рятував своїх партнерів, адже в українців нарешті почали виходити акцентовані кидки. Як це часто буває, під завершення дещо перестаралися наші хлопці і заробили вилучення. Сталося це за хвилину до перерви, полякам вистачило і менше, щоб відкрити рахунок - за 4 секунди до перерви прикру шайбу в ворота Захарченка відправив лідер нападу поляків Малашинськи.

Світлина iihf.com

У другому періоді обидва голкіпери мали більше роботи. Малюнок гри особливо не змінився, за кидками була абсолютна рівність, от тільки поляки мали в активі шайбу. Українці все ж показали характер і рахунок таки зрівняли, цікаво, що також під перерву! Німенко "екранував" голкіпера поляків, цим скористався Благой, який відправив шайбу між захисником та голкіпером у ворота суперника. Зазначу, що до цього Одробни взагалі ніхто не закривав, тому голкіпер суперника все бачив та спокійно відбивав кидки нашої збірної.

У третьому періоді пдіпічні Савицького заграли ща активніше попереду. Поляки акцентували свої дії на обороні, зробивши ставку на контаратаки. Деякі з них були дуже небезпечні, адже наші помилки на власному п'ятаку дарували супернику можливість завдавати по 2, а інколи навіть 3 кидки поспіль. Певний час Захарченку вдавалося нівелювати загрози, але на 48-й хвилині матчу одна з таким атак 3 в 3 завершилася другою шайбою суперника.

Світлина iihf.com

І, добрий вечір, гра у більшості! Наша команда у завершальному періоді не змогла реалізувати 3 більшості, однак з яких була 5 на 3. Так, було на це лише 30 секунд, але матеріалізувати таку перевагу у шайбу не вдалося. Звісно, тут також варто віддати належне Одробни, який у підсумку став кращим гравцем матчу. За 5 хвилин до завершення основного часу наша команда заробила у пасив вилучення, втім, відбилася.

Вже за хвилину до сирени Савицький зняв Захарченка, але розіграти зайвого нашій команді у черговий раз не вдалося. Переграли суперника ми тільки у кількості кидків, а як результат - поразка 1:2 у дуже важливому матчі. Тепер наша дружина повинна показати дива у наступних тьох поєдинках, аби бодай зберегти прописку у Дивізіоні. Нагадаємо, на нас чекають матчі з Австрією, Казахстаном та Південною Кореєю, яка, до речі, зі 100% показником займає першу сходинку у групі.

Коментарі ()