Головне

ЧС-2017. Дивізіон I. Група A. Україна - Австрія 0:1. Відступати вже нікуди

25.04.2017 23:15 4131 0
ЧС-2017. Дивізіон I. Група A. Україна - Австрія 0:1. Відступати вже нікуди

Збірна України продовджує ускладнювати собі життя на домашньому чемпіонаті світу з хокею у Дивізіоні ІА. Команда Олександра Савицького зазнала вже третьої поразки поспіль. Після поразок від Угорщини та Польщі, наші хокеїсти не змогли здолати збірну Австрії. Звісно, після цієї невдачі шансів на підвищення до елітного дивізіону у нашої команди не залишилося, навіть теоретичних.

Нуль очок і тепер українцям конче необхідно вигравати два останні матчі - проти Казахстану та лідера групи Південної Кореї, аби бодай зберегти прописку у дивізіоні 1А. І все це виглядає дуже сумно, адже угорцям і полякам, які розташувалися на 5-му та 4-му місцях відповіно, свої очні зустрічі ми програли! 

Щодо самого матчу, то попри поразку в українців починає промальовуватися прогрес, принаймні хокеїсти нашої команди почали допомагати Захарченку і підчищали власний п'ятак, а от з реалізацією більшості проблеми залишаються. Так, Україна маючи зайвого трохи краще почала діяти попереду, однак дивідендів це поки не приносить. Зіграли свою роль і необережні дії під час оборони власних воріт, 18 хвилин штрафу за 3 періода - це дуже багато. 12 хвилин було набрано лише у першому, коли грали і в форматі 5:3, притому двічі, адже під завершення першого періоду у боксі для штрафників знаходилося відразу три гравця нашої команди.

 Світлина iihf.com

Ще два вилучення підопічні Савицького заробили у другому періоді, саме одне з таких покарань матеріалізували у закинути шайбу австрійці. За три хвилини до сирени з передачі Шуммінга відзначився Вогер. До цього збірна Україна мала дуже класний момент на 13-й хвилині, коли голкіпер суперника Штакбаурм після потужного кидка Бабинця перевів плечем шайбу в поперечку.

Третій період був певно одним з найкращих у виконанні нашої команди за три тури, що вже пройшли. По-перше - лише одне вилучення, також команда дуже активно заграла попереду і почала активно пресингувати суперника навіть не володіючи шайбою.  Саме за цей період підопічні Савицького завдали більше всього кидків - 14 проти 8 у Австрії. Для порівняння: 1-й період - 20 - 5, 13 - 7 на користь суперника за перші два періода.

Втім, зрівняти рахунок і перевести гру бодай в овертайм підопічні Савицького не змогли, підвела реалізація і втома. Звісно, варто віддати належне голкіперу нашої команди Едуарду Захарченку, який грав сьогодні майже за всіх. Голкіпер Кременчука крутився, як білка у колесі, раз за разом рятуючи нашу команду. Загалом Захарченко парирував 43 кидка суперника! Тепер будемо сподіватися, що наш голкіпер продовжить грати на такому рівні в останніх двох матчах, а польові, у свою чергу, також покажуть свою кращу гру і Україна таки зможе зберегти прописку у дивізіоні IA.

Світлина iihf.com
Коментарі ()