Головне

Піттсбург Пінгвінз вп'яте виграв Кубок Стенлі

12.06.2017 08:30 3670 0
Піттсбург Пінгвінз вп'яте виграв Кубок Стенлі

Піттсбург Пінгвінз в шести матчах обіграв Нешвілл Предаторз і завоював п'ятий у своїй історії Кубок Стенлі.

Пінгвінз стали першою командою з 1997-98 років, якій вдалося двічі поспіль стати кращою командою НХЛ.

У тому, що діючі чемпіони з Піттсбурга з двома кращими центрфорвардами світового хокею претендуватимуть на збереження титулу, сумнівів не було з самого початку. За винятком тижневого спаду в кінці березня, команда досить рівно провела регулярний чемпіонат, закінчивши його з 111 очками і поступившись за цим показником у всій лізі лише Кепіталз.

Капітан команди Сідні Кросбі з 44 голами став кращим снайпером регулярного чемпіонату.

Протягом всього сезону головною проблемою Піттсбурга був масовий травматизм, який в плей-офф вилився в справжню епідемію. В оптимальному складі Пінгвіни не виходили на лід з 14 грудня і до фіналу Кубка Стенлі, а незадовго до плей-офф втратили до кінця сезону свого кращого захисника Кріса Летанга.

Але і це було лише половиною біди: по ходу плей-офф Піттсбург пережив травми Патріка Горнквіста, Тома Кюнакля, Чада Раведела, Ніка Боніно, Джастіна Шульца, Тревора Дейлі, Карла Хагеліна і навіть отримав другий за сезон струс мозку Кросбі.

Світлина взята з сайту НХЛ

У першому раунді плей-офф Піттсбург не без зусиль розібрався з Коламбусом: серія вийшла куди наполегливіше, ніж можна подумати, дивлячись на її п'ятиматчевий підсумок. Не підведи Блю Джекетс воротар Сєргєй Бобровський, все могло б скластися зовсім інакше.

Проте в наступних трьох серіях чемпіонам заради успіху довелося вивернутися навиворіт. У зустрічі двох кращих команд регулярного чемпіонату Вашингтон міг відправитися на канікули і раніше, але, поступаючись в серії 1-3, виграв п'ятий і шостий матчі, після чого Пінгвінз і Марку-Андре Флері довелося видати ідеальний сьомий матч на виїзді (2:0).

У серії з Оттавою, якій спочатку ніхто не давав ні шансу, Піттсбург і зовсім "горів" по ходу 1-2 і в підсумку довів справу до незабутнього і інфарктного сьомого матчу з двома овертаймами. По ходу протистояння з Сенаторз тренер Майк Салліван поміняв першого номера на Метта Мюррея, який і відіграв плей-офф без замін до його кінця.

У фіналі Пінгвінз почали з двох впевнених домашніх перемог, але потім Предаторз не менш упевнено виграли два матчі в Нешвіллі. У п'ятій грі Пінгвіни не залишили каменя на камені від суперника, розгромивши його з рахунком 6:0. Від цього удару команда Пітера Лавіолетта оговтатися не змогла і в неділю вдома програла шостий поєдинок серії.

Світлина взята з сайту НХЛ

Протягом усього плей-офф Пінгвінз вирішували кадрові та ігрові проблеми, але все ж показали унікальне вміння знаходити вихід з будь-яких ситуацій. Це і стало ключовим на шляху до другого поспіль Кубку Стенлі.

Національна хокейна ліга

Кубок Стенлі

Фінал

Шостий матч

12 червня

Нешвілл - Піттсбург 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

0:1 – Хьорнквіст (Шульц, Куніц) – 58:25
0:2 – Хагелін (Дюмоулін) – 59:46 (пусті ворота)

Світлина взята з сайту НХЛ

За матеріалами nhl.com.

Коментарі ()