Головне

Гонтюк: Розрив м'яза може скасувати усі старти

18.05.2009 18:26 739 0
Гонтюк: Розрив м'яза може скасувати усі старти
Українського дзюдоїста Романа Гонтюка - бронзового призера Олімпійських Ігор у Пекіні 2008 року - так зацікавила поява в Україні своєї ліги змішаних єдиноборств, що спортсмен вирішив відвідати презентацію ліги Мix-fight "M-1 Ukraine". Звісно, журналісти поцікавилися, чи не планує Роман змінити любительське дзюдо на професійний ММА, на що не отримали категоричної відмови. Тільки перед тим у володаря срібної та бронзових нагород Олімпу є бажання нарешті здобути "золото". Про що і поспілкувався кореспондент "Чемпіона" із Романом Гонтюком.

Які найближчі спортивні плани? Коли можна буде побачити Романа Гонтюка на татамі?

Планую виступати на світовій універсіаді серед студентів, яка відбудеться буквально за два місяці. Але зараз мене турбує травма ноги - ззаду розірваний м'яз, який зараз заліковую. Якщо травму не вдасться вилікувати, то доведеться скасувати усі старти та заліковувати ногу, а вже потім визначатися.  

За скільки лікарі обіцяють відновлення?

Уже місяць пройшов, нога вже наче не болить але немає такої роботи, яка має бути на змаганнях.

В Україні криза. Призові за олімпійську бронзу Пекіну не затримували?

Я знаю, що Юлія Тимошенко розрахувалася повністю з усіма. Ми отримали картки, де буквально за пару днів надійшли кошти. Я не чув жодних розмов, може, хтось просто на жалість тисне.

Де будете готуватися до Олімпіади у Лондоні?

Підготовка буде йти як в Україні так у цілому світі, бо треба багато виїжджати за кордон, тренуватися на навчально-тренувальних зборах - це може бути Японія, Франція. В Україні, все-таки, готуватися без виїздів неможливо.

В Україні недостатня база для підготовки?

В Україні можливо готувати фізичну форму, але немає таких спаринг-партнерів, як у Європі чи світі. На такому рівні вже треба більші змагання, серйознішу підготовку. В Україні можна бігати, тренуватися, але на Олімпіаді просто не досягнеш великого результату.

 
Хто може бути основними суперниками у Лондоні-2012?

У дзюдо досить велика конкуренція у світі, проведуть змагання сьогодні, а завтра проведуть інші змагання - будуть інші чемпіони, інші призери. Налаштовуюся на кожну зустріч, наче на останню. Слабких суперників не буде, знаю, що будуть сильні бійці із Японії, Кореї, Франції, Німеччини. Досить важко перерахувати, хто буде слабкіший, хто буде сильніший.

Довідка

Роман Гонтюк

Заслужений майстер спорту з дзюдо (вагова категорія до 81 кг).

Народився 2 лютого 1984 р. у Надвірній (Івано-Франківська область).

Зріст - 178 см.

Срібний призер Олімпійських ігор 2004 р., бронзовий призер ОІ 2008 р. Чемпіон Європи серед юніорів 2001 і 2002 рр. Срібний призер чемпіонату світу серед юніорів 2002 р. Багаторазовий призер чемпіонатів України.

Тренери - Євген Бондарук, Павло Семків.

Виступає за спортивні товариства "Динамо" та "Україна" (Івано-Франківська область).

Закінчив Тернопільську академію народного господарства.

Неодружений.

Захоплення - теніс, риболовля.

Коментарі ()