Головне

Люстрований міліціонер став тренером збірної України

12.01.2017 12:54 1520 0

Державним тренером збірної України з дзюдо став колишній перший заступник УМВС у Волинській області Михайло Руденко, який курував кримінальні справи проти євромайданівців.

Про це повідомляє Волинь Post з посиланням ІА Дзюдо України.

У Міністерстві молоді та спорту провели конкурс на заміщення вакантних тренерських посад чоловічої і жіночої збірних команд України з дзюдо.

У конкурсі на заміщення вакантної посади державного тренера взяли участь два претенденти: Сергій Гайдай, який обіймав цю посаду попередні чотири роки, і Михайло Руденко, який отримав рекомандаціі Федерації дзюдо України (ФДУ).

Новим державним тренером штатної збірної національної збірної України з дзюдо призначений Михайло Руденко.

Як відомо, Михайло Руденко – заслужений майстер спорту, чемпіон світу з бойового самбо, дворазовий срібний призер чемпіонатів світу з бойового самбо, чемпіон України з самбо, чемпіон України з дзюдо.

Із квітня 2012 до вересня 2014 року він обіймав посаду першого заступника начальника Управління МВС у Волинській області. Звільнення Руденка із посади кілька місяців вимагали волинські активісти, оскільки, за їхніми словами, він сприяв переслідуванню євромайданівців.

У вересні 2014 року міліціонера перевели працювати на ту ж посаду в Житомирську область, а вже в жовтні 2014 року його звільнили з органів МВС у рамках Закону "Про очищення влади".

Коментарі ()