Головне

Олег Колодій: "До рівня Іллі Кваші мені ще тренуватися і тренуватися"

10.06.2013 18:21 919 0
Олег Колодій: "До рівня Іллі Кваші мені ще тренуватися і тренуватися"

На заключний етап Світової серії зі стрибків у воду збірна України полетіла далеко не основним складом. Проте на рідну землю наші стрибуни однак повернулися з нагородами.

20-річний Олег Колодій з Миколаєва виборов бронзу, а згодом розповів "Чемпіону" про шлях до свого найвищого у кар'єрі здобутку.

- Олеже, вітаємо тебе з бронзовою медаллю останнього етапу Світової серії! Що для тебе означає ця медаль?

- Дякую за привітання! Багато чого, адже це моя перша індивідуальна нагорода на міжнародному рівні серед спортсменів еліти.

- Ти задоволений своїм результатом, чи мав сили виступити ще краще?

- Звичайно, я задоволений. Я набрав рекордну суму балів для себе - 484.65, і зміг обіграти одного з китайців! Тож, можу з упевненістю сказати, що для мене бронза етапу Світової серії у Гвадалахарі - наразі найкращий результат у кар'єрі.

- У Мексиці судді підтягували оцінки твоїм суперникам?

- Чесно кажучи, я не звертав уваги. Коли виступав, то не дивився на стрибки інших спортсменів та їх оцінки.

- Складності тієї програми, яку ти представив у Гвадалахарі, достатньо для того, щоб боротися за призові місця, скажімо, на чемпіонаті світу?

- Думаю, що ні. Я стрибаю не надто складну програму, особливо для того, щоб боротися за призове місце на чемпіонаті світу.

- Чого не вистачило Вам у "синхроні" з Олександром Горшковозовим для того, щоб теж зійти на п'єдестал пошани (український дует з результатом 414.06 посів четверте місце)?

- Перед останнім стрибком ми були третіми. На жаль, "завалили" останню спробу: чотири з половиною сальто вперед зробили з падінням на спину. Звідси і результат...

- Чи готовий ти вже сьогодні на рівних конкурувати на 3-метровому трампліні з лідером збірної України зі стрибків у воду Іллею Квашею?

- З Іллею дуже важко змагатися, він хороший і стабільний спортсмен. Мені потрібно ще дуже багато тренуватися, щоб бодай наблизитися до того результату, якого досяг за свою кар'єру Кваша.

- Які взагалі у тебе склалися враження від Мексики? Швидко акліматизувався на латиноамериканському континенті?

- У Мексиці без проблем акліматизувався, адже туди ми прилетіли зі США, де брали участь в етапі Гран-прі. А от в Америці було важко! Кілька днів не міг без проблем заснути...

- Останній етап Світової серії вже позаду. На якому старті плануєш виступити найближчим часом?

- Попереду у мене чемпіонат Європи та чемпіонат світу, тож часу розслабитися немає. Після Мексики мав три дні відпочинку, і потім знову приступив до тренувань.

Коментарі ()