Головне

Художня гімнастика. Суддівство не радує

21.08.2008 21:09 1038 0
Художня гімнастика. Суддівство не радує

На килимі пекінського BJUT Gymnasium дівчата виконували кваліфікаційні вправи зі скакалкою та обручем.

Українці Наталі Годунко дістався не найкращий стартовий номер - другий. Але Наталка не зважала на це і чисто виконала свою програму. Втім судді виявились як завжди нещедрими до нашої гімнастки.

Порядковий жереб був прихильніший до Анни Безсонової. Вона виходила на килим після росіянок і принаймні ті не мали змоги притримувати бали Ані  для конкуренток.

Першою з фавориток на килим вийшла Євгенія Канаєва. У вправі зі скакалкою вона припустилася втрати предмета, потім ще раз нечисто його підхопила, зробила кілька огріхів, але отримала 17,850. Це означає, що судді збавили їй лише 0,5 бала за втрату предмета.

Ольга Капранова у першій вправі з обручем двічі дозволила предмету доторкнутись до килиму, там де цього не повинно було бути, але судді поставили її на перше місце.

Ольга Капранова. Гнусь не гірше обруча

Українку Анну Безсонову китайський зал зустрів оваціями. І гімнастка не зрадила глядачів. З точки зору любителя вона виступала чудово.

На жаль, в скакалці Аня отримала збавку 0,05 за перевищення довжини програми. В іншому Безсонова була бездоганною, за винятком недокруту у першому повороті. Втім побачивши оцінки на очах Ані з'явились дві сльози, які тут же були спинені Альбіною Дерюгіною.

В другій вправі з обручем Канаєва зібрала емоції в кулак і виступила чисто. Видимих помилок не робила, але й особливого артистизму не демонструвала. За що отримала найвищий бал 18,700.

Ольга Капранова у вправі зі скакалкою традиційно так напутала на себе предмет, що ледь розплуталась. Далі ж Капранова набирала бали коронною віннерівською розтяжкою, і судді на них не поскупилися.  

Не секрет, що вправа з обручем для Анни  - коронний номер. Безсонова виконала його бездоганно, вклавши у виступ всю душу. За що від суддів отримала 18,450. Може, це лише патріотизм автора, але виступ Канаєвої, якій дали 18,700, був ніяк не кращий і не складніший.

 Анна Безсонова. Політ Аврори

За результатами двох видів гімнастки розташувались таким чином:

  1. Ольга Капранова (Росія) - 36,825
    2. Євгенія Канаєва (Росія) - 36,55
    3. Ганна Безсонова (Україна) - 36,4
    4. Інна Жукова (Білорусія) - 36,225
    5. Алія Юсупова (Казахстан) - 35,475
    6. Наталія Годунко (Україна) - 34,875

Вже після того, як українські і російські гімнастки виступили, вони прийшли в зал дивитися, як виступають останні учасниці. Цікаво було поспостерігати, як Євгенія Канаєва сівши поруч з Безсоновою, повернулась до неї спиною, і спілкувалась впівоберта з Капрановою.  

Кілька разів, зіткнувшись у натовпі з українками, росіянки навіть не глянули у їх бік. Втім, як і наші дівчата. Так що слід сподіватися, що змагання будуть "не на життя, а на смерть". Тим більше, що для Капранової і Безсонової ця олімпіада, скоріше за все, стане останньою.

Всі фото агенції AP Photo/Odd Andersen

Коментарі ()