Головне

Яржицький: Чекали медалі Шевченко, однак травма була сильнішою за наші бажання

28.02.2010 21:17 352 0
Яржицький: Чекали медалі Шевченко, однак травма була сильнішою за наші бажання

Наставник олімпійської збірної України з лижних гонок В’ячеслав Яржицький залишився задоволений виступом жіночої команди у лижному марафоні на 30 кілометрів.

Про це Яржицький розповів у бліц-інтерв’ю кореспонденту "Чемпіона".

- Наскільки ви задоволені результатами усіх наших лижниць?

- Якщо говорити в цілому, то я задоволений виступом дівчат. Дві спортсменки у нас потрапили до тридцятки і це вважаю непоганим результатом. Якби не травма Валентини Шевченко, то в тридцятці було б троє українок. Хоча двоє це також хороший результат. Усі росіянки позаду наших землячок.

- Що сталося з Валентиною Шевченко, чому вона зійшла з дистанції?

- Дала про себе знати травма ребра. Вона просто не могла нормально відштовхуватись. Постійно зводила бокова частина і продовжувати бігти вона не могла. Перед початком гонки ми боялися що травма дасть про себе знати, оскільки і на тренуваннях Валентині було важко, а тут на дистанції вона почала різко рухатись і травма одразу дала про себе знати. Звичайно ми всі чекали медалі, однак травма була сильнішою за наші бажання.

- Чи можна було травму якось швидко залікувати?

- Лікарі робили усе можливе. Однак нічого не вийшло. Хоча функціонально Шевченко була готова бігти, але фізично ні.

- Тетяна Завалій і Катерина Григоренко опинилися в тридцятці. Чи можна говорити, що в майбутньому вони потраплятимуть, скажімо, до п’ятнадцяти кращих?

- Ну звичайно. Завалій народила сина і минулий рік вона лише втягувалась, а в цьому році вона доволі впевнено потрапляє до тридцятки. Це стосується і Григоренко, якщо вирішити її певні проблеми, то і вона виступатиме значно краще. У нас є хороші лижниці, це і Анцибор, яку ми сьогодні просто не виставили, це і Якимчук. Можливо, в тому, що Якимчук підішла не в кращий формі до Олімпійських ігор, є і моя помилка. Для мене це буде уроком, а взагалі у нас є перспектива на майбутнє.  

- За п’ятибальною системою, як би ви оцінили виступ українських лижниць?

- Гонки проходили у важких умовах і я поставив би четвірку.

Коментарі ()