Головне

Янукович розраховує на підтримку Росії у підготовці до Олімпіади 2022 року

18.09.2010 14:11 481 0

Президент України Віктор Янукович попросив президента Росії Дмітрія Мєдведєва підтримати заявку України на проведення зимової Олімпіади у Карпатах у 2022 році.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом Російської Федерації у його резиденції "Завідово" (Тверська область), повідомляє Укрінформ.

Янукович висловив підтримку, що РФ поділиться досвідом підготовки до зимової олімпіади у Сочі у 2014 році, оскільки Україна виступила з ініціативою провести зимову Олімпіаду у Карпатах у 2022 році.

"На рівні Міжнародного олімпійського комітету я просив би вашої підтримки. Адже це все-таки рішення політичного рівня", - заявив президент України.

Віктор Янукович вважає за можливе спільну реалізацію Україною та РФ багатьох інфраструктурних проектів для проведення футбольної першості Євро-2012 в Україні і зимової Олімпіади Сочі-2014 у Росії.

"Я хотів би, щоб ми зробили акцент на проведенні Євро-2012, а потім Сочі-2014: тут дуже багато інфраструктурних проектів, які нам буде цікаво спільно здійснити при підготовці цих дуже важливих і світового рівня заходів", - сказав Янукович.

Коментарі ()