Головне

Україна ставить рекорди по грошовим нагородам паралімпійцям - британські ЗМІ

04.09.2012 13:33 372 0

Українці на Паралімпіаді в Лондоні можуть стати найбільш високооплачуваними спортсменами ігор.

Про це повідомляють британські ЗМІ.
 
Так, у разі отримання "золота", український уряд пообіцяв збірної з футболу заплатити мільйон британських фунтів (12,7 млн ​​грн), що становить рекордну суму для однієї команди за одну Паралімпіаду, повідомляє Telegraph.

Аналогічні грошові премії були запропоновані й іншим українським спортсменам, пише видання. Так, плавець Максим Веракса, який отримав на Паралімпіаді в Пекіні в 2008 році 4 медалі, спробує відстояти їх і в Лондоні. У разі успіху він запрацює за два Паралімпіади 640 000 фунтів.

"Ми дійсно побачили під час двох останніх Ігор, наскільки сильна Україна. Вони дійсно серйозно підходять до належного фінансування своїх атлетів ", - заявив директор по продуктивності збірної Великобританії Пенні Бріско.

Видання відзначає, що британські спортсмени на Паралімпійських іграх можуть отримати більше 30 тисяч неоподатковуваних фунтів на рік і близько 60 тисяч фунтів від комерційних спонсорів.

Уряд РФ виплачує футболістам по 6 тисяч євро на місяць.

Збірна України займає 5-е місце в загальнокомандному заліку після п'ятого дня змагання Паралімпійських ігор-2012 у Лондоні. В активі "синьо-жовтих" 42 медалі, в т.ч. 15 золотих, 12 срібних і 15 бронзових, нагадує НБН.

Коментарі ()