Головне

Вілкул, Бубка та Садовий підписали заявку на проведення в Україні Олімпіади-2022

05.11.2013 16:49 849 0

У вівторок, 5 листопада, відбулося підписання Декларації про подачу заявки на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022.

Свої підписи під відповідними документами поставили віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, президент НОК України Сергій Бубка та міський голова Львова Андрій Садовий, інформує офіційний сайт НОК України.

"Наша олімпійська заявка Львова на проведення Олімпіади-2022 базується на реальних потребах регіону. 46-мільйонна Україна потребує більше спортивної та туристичної інфраструктури у Карпатах", - заявив Вілкул.

Він додав, що заявка на Олімпіаду 2022 - це дещо більше, аніж просто нові спортивні об'єкти, дороги та готелі.

"Львів-2022 залишить "загальнолюдську спадщину" у вигляді нових вмінь, унікального досвіду для атлетів, тренерів, журналістів та спортивних менеджерів", - резюмував голова Організаційного комітету з підготовки заявки на проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор в Україні у 2022 році.

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що з підготовкою заявки на Олімпіаду-2022 все більше людей за кордоном дізнаються про туристичну унікальність міста.

Усі олімпійські урочистості відбуватимуться у новозбудованій "Арені Львів", навколо якої буде розбудовано льодові комплекси, олімпійське містечко та медіа центр. Змагання зі снігових видів спорту проводитимуться у Карпатах.

Нагадаємо, раніше Вілкул стверджував, що у проведенні Олімпіади Україні конкурент лише Мюнхен.

Коментарі ()