Головне

Бубка: "НОК продовжує планомірну підтримку спортсменів і федерацій"

25.03.2014 13:36 197 0

В Олімпійському домі за участю Міністра молоді та спорту Дмитра Булатова, президента НОК Сергія Бубки, керівників федерацій з олімпійських видів спорту відбулася нарада щодо обговорення стратегії подальшого розвитку спорту та олімпійського руху.

Під час засідання його учасники обмінялися думками, ідеями та пропозиціями щодо удосконалення роботи та співпраці в нинішніх умовах.

На зустрічі Дмитро Булатов закликав керівників національних федерацій до плідної співпраці.

"Наразі діяльність Міністерства молоді та спорту спрямована на пошук ефективних та корисних дій. Ми поважаємо незалежність громадських організацій і не втручаємось у вашу діяльність, разом з тим, держава готова максимально вас підтримувати", - зазначив у своєму виступі Міністр.

"Підтримка спортсменів, тренерів та суб'єктів олімпійського руху була, є й буде стратегічним і пріоритетним завданням у діяльності Національного олімпійського комітету", - заявив Сергій Бубка.

Сергій Бубка підкреслив, що НОК систематично втілює у життя планомірну програму підтримки спортсменів, тренерів та олімпійських федерацій.

Як зазначив головний олімпієць країни, за останні роки ці програми були профінансовані Національним олімпійським комітетом в розмірі 77 млн. грн, повідомляє прес-служба НОК України.

"Щороку з огляду на складнощі фінансування з державного бюджету НОК підставляє плече Міністерству молоді та спорту й надає кошти на участь наших спортсменів у міжнародних змаганнях та тренувальних зборах.

Так, у цьому році ми допомогли забезпечити участь наших біатлоністів на етапі Кубка світу в Словенії, борців на першості Європи в Фінляндії, п'ятиборців на етапі Кубка світу в Мексиці та участь наших спортсменок у міжнародних стартах з художньої гімнастики, виділивши на ці потреби понад 600 тис. грн.", - підкреслив Сергій Бубка.

Президент НОК також підкреслив, що наразі тривають переговори з Міжнародним Олімпійським Комітетом щодо можливого виділення додаткових коштів за міжнародними програмами для забезпечення участі наших спортсменів у змаганнях та тренувальних зборах.

"У 2014 році ми виконаємо всі заявлені раніше програми та взяті на себе зобов'язання перед спортсменами та федераціями. До того ж, незважаючи на усі складнощі, ми знайшли можливості і плануємо збільшити фінансування за рейтинговою системою на 15%", - зазначив очільник НОК.

Коментарі ()