Головне

Уманець: "Призери ОІ-2014 та їх тренери отримають всі обіцяні гроші"

29.04.2014 22:40 449 0

У найближчі дні призери ОІ-2014 отримають частковий розмір винагород.

Про це у вівторок, 29 квітня, на прес прес-конференції у столичному НСК Олімпійський повідомила заступник міністра молоді та спорту України Ніна Уманець, передає кореспондент Чемпіона.

"Підписаний наказ про часткову виплату відповідно з перерахунком на курс долара. Крім того, 29 квітня був підписаний відповідний лист. Після рішення бюджетного комітету Верховної Ради виплати можна буде зробити. Ми самі його чекаємо", - заявила вона.

"Тому, можливо вже завтра призери ОІ-2014 отримають частковий розмір винагород. Повністю ж винагороди спортсмени отримають після прийнятого рішенння Верховної Ради", - сказала Уманець.

"Планувалося, що на ОІ-2014 ми повинні завоювати дві медалі, ми дві і завоювали, а вийшло п'ять осіб, яким потрібно зробити виплати. Ми просили перерозподілити ці гроші згідно з відповідною бюджетною програмою, а золоті медалі це звичано не 85 тис доларів, а 125 тис...плюс різниця курсу, тому ми і потрапили у таку ситуацію", - зазначила вона.

За її словами, всі призери, а також їхні тренери отримають винагороди.

Свою заяву також зробив Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов.

"Я особисто спілкувався з президентом федерації біатлону України (Бринзаком, прим. ред), головним тренером, спілкувався з прем'єр-міністром фінансів, люди свої кошти,які заплановані - отримають. У нас немає інформації, чому не відбулося засідання комітету ВР з питань бюджету", - заявив він.

Коментарі ()