Головне

Офіційно. Україна відмовилася від боротьби за право провести Олімпійські ігри-2022

30.06.2014 11:13 713 0

За підсумками конструктивної дискусії між президентом Міжнародного Олімпійського Комітету Томасом Бахом, Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою всі сторони погодилися, що Львів спрямує свої зусилля у боротьбі за право проведення зимових Олімпійських ігор 2026 року, водночас, не продовжуватиме боротьбу за Ігри-2022.

Таке рішення обумовлюється нинішнім політичним і економічним становищем в Україні, що обговорювалося трьома сторонами, повідомляє офіційний сайт НОК України.

"Попередня оцінка, яка була дана робочою групою МОК, свідчить про те, що Львів має величезний потенціал для майбутнього розвитку", - сказав президент МОК Томас Бах.

"У моїх розмовах з Прем’єр-міністром України і президентом НОК ми зробили висновок, що в нинішніх умовах було б надзвичайно важко продовжувати боротьбу за право проведення Олімпійських ігор-2022, але разом з тим, майбутня кампанія України як можливої господарки Ігор має величезне значення для країни загалом  і українського спорту зокрема", - заявив Бах.

У свою чергу, Арсеній Яценюк підтверджує, що заявка на 2026 рік матиме величезний потенціал для економічного відновлення країни і може мати значні переваги для українського суспільства.

"Ми хотіли б подякувати МОК за допомогу і розуміння, а також велику допомогу, що надається українським спортсменам з усіх куточків країни як морально, так і матеріально", - зазначив президент НОК Сергій Бубка.

Коментарі ()