Головне

Бубка: Хто для країни завойовує більше медалей, той отримує більше коштів

02.09.2014 14:58 124 0

Реформа спортивної галузі України має передбачати, що який вид спорту для країни завоює більше медалей, той отримає і більше коштів.

Про це на прес-конференції у Києві заявив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, якого цитує кореспондент Чемпіона.

"У нас сьогодні є питання, які федерації є пріоритетними, а які - ні. Є чітка прозора система Міжнародного олімпійського комітету. МОК має категорії міжнародних федерацій, і в залежності від внеску, популярності, ефіру, зацікавленості ЗМІ існують внутрішні критерії", - сказав він.

"Згідно з цими критеріями, федерації, які займають провідні ролі, отримують більше коштів. Потім ідуть друга, третя та четверта категорії. І це потрібно і нам зробити, бо різний рівень досягнень", - додав очільник НОК України.

За словами Бубки, ті кошти, які отримує НОК від партнерів і спонсорів, він розподіляє, виходячи з результатів.

"Хто для країни завойовує більше медалей, той отримує більше коштів. Реформа тому необхідна, вона готується, і на конгресі, думаю, зможемо запропонувати хорошу концепцію", - підсумував він.

На думку Бубки, від цієї реформи не повинні постраждати "малі" види спорту, у яких Україна не досягає значних результатів.

Нагадаємо, у вівторок, 2 вересня, НОК України і Міністерство спорту оголосили про реформування спортивної галузі.

Коментарі ()