Головне

WADA вимагає від Росії, щоб ФСБ не заважала допінг-офіцерам

20.05.2016 08:33 527 0

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) вимагає від Росії гарантій того, що незалежні допінг-офіцери матимуть можливість брати проби спортсменів у тому числі у "закритих" містах.

Про це інформує The Times.

Окрім того, організація підкреслює: ситуація, коли співробітники російських спецслужб заважають діяльності допінг-офіцерів - неприпустима.

Повідомляється, що відповідний лист голова WADA Крейг Ріді відправив міністру спорту РФ Віталію Мутко, передає "СЭ".

Як стверджує британське видання, цей лист є реакцією на події двотижневої давності, коли три збройних співробітника ФСБ завадили німецькому допінг-офіцеру взяти пробу паралімпійця у Трьохгорному, який є "закритим" містом.

WADA створило комісію з розслідування звинувачень у можливих допінг-махінаціях під час зимових Олімпійських ігор-2014 у Сочі. Її незалежним главою призначений Річард Макларен.

Раніше The New York Times опублікував матеріал з висловлюваннями екс-глави московської антидопінгової лабораторії Грігорія Родченкова, який стверджував, що мінімум 15 спортсменів, які виграли медалі Олімпіади у Сочі, були частиною "допінг програми" Росії.

Більш того, Родченков, якого WADA звинуватила у знищенні 1417 допінг-проб, заявив, що міг відправитися у в'язницю за звинуваченням в обороті допінгу у 2011 році, але його провину "спокутувало" перше місце збірної Росії на Іграх у Сочі.

Нагадаємо, була інформація, що Росії можуть заборонити участь в Олімпіаді-2016.

 
Коментарі ()