Головне

Міністр спорту РФ допустив відсутність росіян на Олімпіаді через допінговий скандал

28.05.2016 13:59 1540 0

Очільник міністерства спорту Російської Федерації Віталій Мутко не виключив можливість того, що російської команди не буде на літній Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Про це він заявив у суботу, 28 травня, в ефірі російського телебачення, коментуючи заяву президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха щодо допінгового скандалу в Росії.

Мутко зазначив, що міжнародне розслідування антидопінгового агентства WADA щодо вживання російськими спортсменами забороненного препарату мельдонію має завершитися в середині червня.

"Хай там як, ми - не допінгова столиця. У 2014 році - 1690 позитивних проб (на допінг. - Ред.) зі 107 країн світу, наших - 148. З них 70 відсотків відсіяли ми самі", - заявив Мутко, якого з посиланням на Интерфакс цитує dw.com.

Міністр додав, що Росія доклала максимум зусиль для відновлення репутації своїх атлетів.

Нагадаємо, Томас Бах раніше допустив, що якщо будуть виявлені факти існування в Росії організованої і масштабної системи застосування допінгу у різних видах спорту, МОК буде змушений іти на складне рішення.

17 травня МОК заявив, що 31 спортсмену можуть заборонити брати участь в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро через позитивні допінг-проби, взяті під час Олімпіади 2008 року в Пекіні.

27 травня у МОК заявили і про 23 випадки виявлення заборонених препаратів під час повторної перевірки допінг-проб, взятих під час Олімпіади в Лондоні чотири роки тому.

Як повідомлялось, незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) 9 листопада 2015-го року опублікувала доповідь, в якій звинуватила Росію в грубих порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Лише нещодавно на мельдонію попалися десятки російських спортсменів серед яких і відома тенісистка Марія Шарапова.

Коментарі ()