Головне

МОК зробить акцент на дослідженні допінг-проб росіян, мексиканців і кенійців

01.06.2016 20:44 631 0

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) при тестуванні учасників Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро на допінг зробить акцент на спортсменах з Росії, Кенії та Мексики.

Про це в своєму блозі в мережі Твіттер написав журналіст BBC Алекс Кепстік.

Крім того, за даними Кепстіка, МОК подвоїть витрати на допінг-тестування перед Олімпіадою, пише Чемпионат.

Нагадаємо, що Всесвітнє антидопінгове агентство раніше оголосило про невідповідність кодексу організації Російського антидопінгового агентства, антидопінгового комітету Мексики і Кенії.

Раніше очільник міністерства спорту Російської Федерації Віталій Мутко не виключив можливість того, що російської команди не буде на літній Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро.

17 травня МОК заявив, що 31 спортсмену можуть заборонити брати участь в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро через позитивні допінг-проби, взяті під час Олімпіади 2008 року в Пекіні.

27 травня у МОК заявили і про 23 випадки виявлення заборонених препаратів під час повторної перевірки допінг-проб, взятих під час Олімпіади в Лондоні чотири роки тому.

Як повідомлялось, незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) 9 листопада 2015-го року опублікувала доповідь, в якій звинуватила Росію в грубих порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Лише нещодавно на мельдонію попалися десятки російських спортсменів серед яких і відома тенісистка Марія Шарапова.

Коментарі ()