Головне

МОК допустив Росію до Олімпіади в Ріо

24.07.2016 17:23 3365 0

Міжнародний олімпійський комітет не буде відстороняти збірну Росії від Олімпіади.

Міжнародний олімпійський комітет не буде відстороняти збірну Росії від Олімпіади у Ріо-де-Жанейро-2016. При цьому МОК віддає на відкуп міжнародним федераціям по всіх літніх олімпійських видів спорту рішення про допуск або недопуск спортсменів збірної Росії.

Про це було оголошено на офіційному сайті організації після наради членів виконкому організації, яке пройшло у форматі телеконференції.

Таким чином, доля 387 російських спортсменів з заявки (серед них - 68 легкоатлетів) буде вирішена в індивідуальному порядку профільними міжнародними федераціями. При цьому атлети повинні відповідати переліку критеріїв і не бути замішаними в допінгових скандалах.

МОК вивчив вердикт Спортивного арбітражного суду (CAS), який прийняв рішення відхилити позов Олімпійського комітету Росії (ОКР) і 68 російських легкоатлетів до ІААФ, не допустивши їх до участі в Іграх.

Також була прийнята до уваги доповідь незалежної комісії ВАДА про розслідування діяльності Московської і Сочинської антидопінгових лабораторій під час, а також до і після зимової Олімпіади-2014.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про відсторонення всієї збірної РФ на Олімпіаді.

Коментарі ()