Головне

WADA розчароване рішенням МОК допустити збірну Росії до ОІ-2016

25.07.2016 16:11 1505 0

WADA розчароване тим, що Міжнародний олімпійський комітет не став наслідувати рекомендаціям Виконкому агентства про відсторонення збірної Росії від участі у змаганнях, у тому числі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє прес-служба Всесвітнього антидопінгового агентства.

"WADA розчароване тим, що МОК не дослухався до рекомендацій виконкому WADA, заснованим на доповіді Річарда Макларена, які повинні були забезпечити прямий, сильний та узгоджений підхід", - заявив глава агентства Крейг Ріді.

"Доповідь Макларена, безсумнівно, викрив державну систему підтримки допінгу у Росії, що серйозно підриває принципи чистоти спорту, втілені у Всесвітньому антидопінговому кодексі", - додав він, передає ТАСС.

Також в агентстві повідомили про продовження повноважень Макларена для того, щоб він міг завершити роботу з розслідування звинувачень у допінгових махінаціях на Олімпійських іграх 2014 року у Сочі.

Сам Макларен заявив, що представлена доповідь є лише поверхневим аналізом, і він готовий продовжувати розслідування за умови, що WADA забезпечить необхідне фінансування.

Нагадаємо, Виконком МОК вирішив не відстороняти російську команду від участі в Іграх. Рішення про участь росіян у змаганнях прийматимуть міжнародні федерації з видів спорту.

Світлина REUTERS
Коментарі ()