Головне

Збірна України у Ріо. День п'ятий. Хто боротиметься за медалі

10.08.2016 11:22 8700 0
Збірна України у Ріо. День п'ятий. Хто боротиметься за медалі

У п'ятий день Олімпіади у Ріо-де-Жанейро українці будуть змагатися за медалі аж у семи видах програми.

Українські уболівальники сьогодні цілком можуть розраховувати навіть на кілька медалей.

Зокрема, Ганна Соловей виступить в індивідуальній гонці з велошосе з роздільним стартом серед жінок. Змагання розпочнуться о 14:30 за київським часом.

Нагадаємо, у груповій гонці Соловей фінішувала у четвертому десятку.

Дещо пізніше вступить у боротьбу Олег Омельчук. Він спробує пройти кваліфікацію у стрільбі з пістолета з 50-ти метрів. Кваліфікація отримає свій старт о 15:00. Якщо українець її подолає, то фінал для нього запланований на 18:00.

О 16:00 розпочнеться індивідуальна гонка з велошосе з роздільним стартом серед чоловіків. Українець Андрій Грівко вдруге спробує зачепитися за медалі.

Нагадаємо, у груповій гонці Грівко фінішував у п'ятому десятку.

О цій же порі (можливо, на кілька десятків хвилин пізніше) вийде на фехтувальну доріжку зі своєю рапірою Ольга Лелейко. Її перша суперниця по 1/16 фіналу вже відома - Астрід Гюйар з Франції.

Приблизно о 18 годині на татамі вийде представник України у дзюдо у ваговій категорії до 90 кг Кеджау Ньябалі. Він почне зі стадії 1/16 фіналу, де зустрінеться з кубинцем Еслі Гонсалесом.

Шабліст Андрій Ягодка свої фехтувальні бої розпочне о 18:45 за київським часом. Перший суперник у нього доволі серйозний - Мойтаба Абедіні з Ірану, який є 15-м номером світового рейтингу і триразовим віце-чемпіон континенту в індивідуальному та командному першостях.

А о 22:00 у боротьбу у багатоборстві зі спортивної гімнастики серед чоловіків вступить Олег Верняєв. Якщо все складеться благополучно у нашого спортсмена, то можна сподіватися на медаль.

Нагадаємо, травма Максима Семянківа не дозволила команді України зі спортивної гімнастики поборотися за медалі.

Тепер перейдемо до тих видів, де медалі розігруватися не будуть, але будуть виступати українці.

Інна Логутенкова та Дон Грегоріус близько 16:00 вийдуть на спеціалізований майданчик. Вони візьмуть участь у першому дні змагань з кінного спорту у виїздці. Командні виступи обійдуться без України.

Остання учасниця від України у стрільбі з лука - Анастасія Павлова - буде намагатися подолати непідкорений бар'єр у вигляді 1/16 фіналу індивідуальних змагань. О 18:02 вона схрестить свою зброю з Луїзою Сайдієвою з Казахстану.

Нагадаємо, напередодні Лідія Січенікова на стадії 1/16 фіналу поступилася кореянці.

Після 19:00 розпочнуть змагання з вітрильного спорту у класі "470" українці Павло Мацуєв і Борис Швець. На сьогоднішній день у них заплановано два заїзди.

А завершить змагальний день для України Еліна Світоліна. О 0:45 уже 11-го серпня українська тенісистка вийде на корт і зіграє проти Петри Квітової з Чехії за вихід у півфінал жіночого турніру.

Нагадаємо, в 1/8 фіналу Світоліна сенсаційно обіграла Серену Вільямс.

УТОЧНЮЄМО:

Великі надії на медалі Україна у середу покладала на академічне веслування.

О 16:22 мав стартувати фінал серед чоловічих четвірок парних. Український екіпаж - Іван Довгодько, Дмитро Міхай, Артем Морозов та Олександр Надтока - пробився у вирішальний заїзд напряму, тому цілком може розраховувати на нагороди.

О 16:34 мав стартувати фінал серед жіночих четвірок парних. Від України тут виступлять Дарина Верхогляд, Олена Буряк, Анастасія Коженкова та Євгенія Німченко. І знову ж таки, українки пробилися у фінал напряму, тому можна очікувати медалей.

На жаль, у середу ЦІ ЗМАГАННЯ НЕ ВІДБУДУТЬСЯ. Фінальні змагання з веслування були перенесені на четвер через сильний вітер.

Коментарі ()