Головне

Жіноча команда з фехтування на шаблях принесла Україні третє срібло Ріо-2016. ФОТО

14.08.2016 00:12 39538 0
Жіноча команда з фехтування на шаблях принесла Україні третє срібло Ріо-2016. ФОТО

Ольга Харлан, Олена Вороніна, Олена Кравацька й Аліна Комащук зуміли пробитися до фіналу командних змагань і завоювати олімпійське срібло.

У першому ж матчі українські шаблістки зустрілися зі збірною Південної Кореї. Незважаючи на те, що кореянки знаходяться набагато нижче у світовому рейтингу, у складі їхньої команди є олімпійська чемпіонка Лондона 2012 Кім Чжійон, а також володарка срібла етапу Кубку світу Сео Чжійон.

Українкам вдалося провести цей командний поєдинок більш-менш "рівно": дівчата не давали суперницям панувати на доріжці, а якщо опонентки і виходили вперед, то ця перевага швидко відігрувалася українськими спортсменками. Зустріч закінчилася з рахунком 45:40 на користь українок.

А ось уже у наступній сутичці Україна - Італія пристрасті розпалювалися з кожним ударом. Практично у всіх боях переможцями виходили італійки. Варто зазначити, що саме Лорета Гулотта, яку Харлан без проблем обіграла в індивідуальній першості, принесла найбільше неприємностей українкам у командних змаганнях. Кожен раз, коли на доріжку виходила Гулотта, українська збірна залишалася позаду.

Переломними стали бої Кравацька - Грегоріо та Харлан - Веккі, де українські шаблістки виграли з рахунком 7:5 та 11:3 відповідно. А у передостанньому поєдинку вийшла Комащук, яка перемогла Веккі 6:4 і повернула українській збірній лідируючу позицію. Точки над "і" розставила Харлан, яка завершила зустріч із рахунком 45:42 на користь українок.

У фіналі збірна України зустрілася з росіянками. Такий фінал можна було регулярно спостерігати протягом останніх чотирьох років на різних етапах Кубку світу, європейських і всесвітніх чемпіонатах. Найчастіше переможцями з подібних сутичок виходили росіянки - 6:3. Винятком не стала і ця зустріч.

Представниці російської збірної протягом усіх поєдинків стабільно наносили свої п'ять ударів, не дозволивши жодній із українок відігратися та хоч якось скоротити розрив у рахунку. Таким чином, Яна Єгорян, Софія Вєлікая, Юлія Гаврілова та Єкатєріна Дьяченко здобули перемогу з рахунком 45:30.

За матеріалами НФФУ. Усі світлини взяті з noc-ukr.org.

Читайте також, як у півфіналі наші дівчата перемогли збірну Італії, а у чвертьфіналі українки пройшли команду Південної Кореї.

Додамо, що це вже третє олімпійське срібло України на Іграх у Ріо.

Варто зазначити, що у матчі за бронзу команда Італії поступилася США - 30:45.

Літні Ігри XXXI Олімпіади у Ріо-де-Жанейро

Фехтування

Командна шабля

Жінки

Фінал

УКРАЇНА - РОСІЯ 30:45

Аліна Комащук - Софія Вєлікая - 2:5
Ольга Харлан - Юлія Гаврілова - 4:10
Олена Кравацька - Яна Єгорян - 8:15
Аліна Комащук - Юлія Гаврілова - 12:20
Олена Кравацька - Софія Вєлікая - 17:25
Ольга Харлан - Яна Єгорян - 23:30
Олена Вороніна - Юлія Гаврілова - 24:35
Аліна Комащук - Яна Єгорян - 28:40
Ольга Харлан - Софія Вєлікая - 30:45

Коментарі ()