Головне

Китай подав скаргу на прапор з некоректною символікою

22.08.2016 08:39 1552 0

Консульство Китаю в Ріо-де-Жанейро подало офіційну скаргу і висловлювало "різке невдоволення" після того, як організатори Олімпійських ігор в Ріо в неділю знову використали китайський прапор в з некоректною символікою.

Про це повідомляє Р-спорт з посиланням на газета Global Times.

У перші дні після початку Олімпіади на церемонії нагородження на честь китайських атлетів неодноразово піднімалися китайські прапори з неправильно розташованими зірками. Після протесту китайської сторони, організатори вибачилися і пообіцяли виправити ситуацію.

За повідомленнями ЗМІ, нові прапори були відправлені до усіх олімпійських об'єктів 11 серпня. Проте в неділю на церемонії нагородження жіночої волейбольної збірної Китаю, яка виграла олімпійське "золото", знову підняли прапор з некоректною символікою

За даними видання, консул Китаю в Ріо-де-Жанейро Сун Ян негайно "подав офіційну скаргу і висловив "різке невдоволення".

У відповідь організатори Ігор заявили, що "правильна" вимога була спрямована в усі олімпійські об'єкти минулого тижня, і обіцяли "просити публічні вибачення перед урядом Китаю і китайським народом".

Національний прапор Китаю представляє з себе червоне полотнище, на якому зображені п'ять зірок. У лівому верхньому кутку поміщена п'ятикутна золота зірка, обрамлена дугою з чотирьох зірок меншого розміру, які розходяться радіусами і вказують на велику зірку. Маленькі зірки на прапорах, які використовувалися на церемонії нагородження китайських медалістів, були орієнтовані паралельно один відносно одного, а не вказували своїми кінцівками на велику зірку.

Коментарі ()