Головне

Провал на Олімпіаді у Ріо-2016 у Міністерстві спорту звалили на війну

05.10.2016 17:41 890 0

У Міністерстві молоді та спорту України вважають, що українські спортсмени гідно виступили на літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Таку думку у вівторок, 4 жовтня, на засіданні колегії Міністерства, озвучив міністр молоді та спорту Ігор Жданов, якого цитує офіційний сайт відомства.

"11 олімпійських нагород виборола країна, яка вже не перший рік воює та захищає свою землю від російської агресії. Ми втратили через окупацію 8% території, 20% економіки, велику кількість спортивних об’єктів", - сказав він.

"Не можна порівнювати результати до війни та під час війни. Це, як мінімум, необ’єктивно та несправедливо", - додав міністр.

Він також окреслив, що літні Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро - це "нова точка відліку для вітчизняного спорту вищих досягнень.

Також міністр зазначив, що ключовою проблемою є хронічне недофінансування спортивної сфери, тривала відсутність капітальних вкладень у реконструкцію та будівництво нової спортивної інфраструктури.

"У зв’язку з цим, я ініціював перед керівництвом Уряду питання створення окремої програми розвитку спортивної інфраструктури. Очікуємо, що у 2017 році у Державному фонді регіонального розвитку на це буде закладено близько 300 млн грн", - пояснив він.

Повідомляється, що реалізація проектів буде відбуватися шляхом співфінансування із місцевими бюджетами. Для прикладу називається подібна програма у Польщі, де у кожному воєводстві практично завершено будівництво 50-метрових олімпійських басейнів.

Зазначається, що Міністерство також буде продовжувати політику переоснащення баз олімпійської підготовки та збірних команд України. На це у проекті Держбюджету на 2017 рік передбачено 25 млн гривень.

Також у межах підготовки до літніх Ігор у Токіо-2020 та зимових Ігор-2018 у Південній Кореї будуть чітко визначені пріоритетні олімпійські види спорту, на які робитиметься основна ставка.

Учасниками засідання стали керівники структурних підрозділів спорту обласних державних адміністрацій; президент НОК України Сергій Бубка; представники федерацій з літніх видів спорту; тренери; ректори вищих навчальних закладів та інші.

Нагадаємо, Чемпіон писав про всіх призерів Олімпіади-2016, а також називав тих, хто був "туристом" у Ріо-де-Жанейро.

Світлина dsmsu.gov.ua
Коментарі ()