Головне

МОК продовжив санкції проти Росії "на невизначений термін"

08.12.2016 13:17 6345 0

Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення продовжити санкції щодо Росії, введені через допінговий скандал.

Відповідно до режиму санкцій, МОК не може організовувати чи патронувати проведення будь-яких спортивних заходів у Росії, інформує Reuters.

Комітет закликав спортивні федерації шукати альтернативні місця для проведення заходів.

Спочатку заборона діяла до 31 грудня 2016 року. Тепер санкції носять безстроковий характер.

"Виконавча рада МОК ухвалила рішення, про продовження тимчасових заходів щодо Росії, прийнятих 19 липня 2016 до подальшого повідомлення", - йдеться в повідомленні.

Спочатку штрафні заходи проти РФ були введені 19 липня після оприлюднення першої частини доповіді Макларена про застосування допінгу в Росії.

Через два дні, 9 грудня, очікується публікація другої частини цього документа.

Очікується, що в ньому будуть представлені додаткові подробиці про витончену систему застосування допінгу в ході зимової олімпіади в Сочі в 2014 році.

"9 грудня 2016 року, Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) планує опублікувати остаточну доповідь незалежної комісії, щодо розслідування, яке почалося в зв'язку зі звинуваченнями в допінгу російських спортсменів на Олімпійських іграх в Сочі, в тому числі маніпуляціями з пробами в акредитованій WADA антидопінгової лабораторії", - йдеться у повідомленні.

У першій частині звіту WADA зазначала, що допінг в Росії систематично використувався з 2011 по квітень 2015 року.

Також повідомлялося, що в системі покриття допінгу були замішані спецслужби Росії та владні структури.

Також, МОК у зверненні до всіх федерацій зимових олімпійських видів спорту закликає "заморозити" підготовку основних заходів у Росії, зокрема, і підготовку чемпіонатів світу.

Коментарі ()