Головне

МОК зробив заяву, щодо можливого відсторонення росіян від ОІ-2018

11.01.2017 13:51 1278 0

Прес-служба Міжнародного олімпійського комітету (МОК) повідомила, що організація прийме рішення про участь російських спортсменів в зимових Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані за підсумками розслідування двох комісій.

"Що стосується зимових Олімпійських ігор 2018 року в Пхенчхані, то МОК створив дві комісії для координації дій. Вони дадуть усім сторонам шанс бути почутими. Після цього МОК прийме усі необхідні заходи або застосує санкції.

Що стосується змагань, які вже проходять або які планується провести в Росії, то це справа відповідних міжнародних федерацій. Багато хто з них вже вжили заходи і зараз тісно співпрацюють зі Всесвітнім антидопінговим агентством", - цитує ТАСС повідомлення прес-служби МОК.

11 січня керівники 19 національних антидопінгових агентств виступили з вимогою усунути Росію від участі в усіх міжнародних змаганнях і позбавити країну усіх турнірів.

Спеціальна комісія МОК під керівництвом Самуеля Шміда розслідує причетність співробітників Міністерства спорту Російської Федерації до можливого приховання допінгових порушень російськими спортсменами. Ще одна комісія МОК на чолі з Денисом Освальдом займається перевіркою даних, що містяться в доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена.

Коментарі ()