Головне

У лютому Асоціація зимових видів спорту обговорить доповідь Макларена з WADA

28.01.2017 13:53 871 0

Асоціація міжнародних зимових олімпійських федерацій (AIOWF) в кінці лютого проведе зустріч з Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA), на якій має намір обговорити доповідь слідчого організації Річарда Макларена про допінг у Росії.

Про це інформує прес-служба Міжнародного союзу ковзанярів (ISU).

Після публікації другої частини доповіді МОК оголосив про початок розслідування щодо 28 російських спортсменів, які брали участь в Олімпійських іграх-2014.

"Усі заяви, які стосуються Олімпійських ігор 2014 року, підпадають під юрисдикцію МОК, а питання щодо порушень поза Олімпійських ігор знаходяться під нашою відповідальністю", - стверджується в заяві AIOWF.

"У деяких випадках тимчасова дискваліфікація повинна бути знята через відсутність доказів. У цьому контексті ми чекаємо зустрічі з WADA 21 і 22 лютого, щоб розглянути деталі і висновки доповіді Макларена", - підкреслюється в заяві, яку наводить СЭ.

Раніше IBU тимчасово відсторонив від змагань біатлоністок Яну Романову і Ольгу Вілухіну після публікації другої частини доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена.

Раніше повідомлялося, що міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення продовжити санкції щодо Росії, введені через допінговий скандал.

Як відомо, Росія відмовилася від етапу Кубка світу в Тюмені, який тепер відбудеться у фінському Контіолахті.

Пізінше екс-тренер збірної Росії Вольфганг Піхлер закликав не допустити Росію до Олімпіади-2018, якщо системність допінгу в країні буде доведено.

Коментарі ()