Головне

Всі медалі України на Універсіаді-2017 в Алмати

08.02.2017 15:22 1910 0
Всі медалі України на Універсіаді-2017 в Алмати

Збірна України на Всесвітній зимовій Універісаді 2017 року, що завершилася в Казахстані, порадувала своїх уболівальників дев`ятьма медалями.

В активі української команди два золота, три срібла, чотири бронзи та загальнокомандне десяте місце (за кількістю здобутих медалей Україна поділила сьому позицію з Чехією).

До Вашої уваги перелік українських спортсменів, які повернулися з турніру з медалями:

ЗОЛОТО

Надія Бєлкіна

Першу медаль найвищого гатунку для нашої збірної принесла Надія Бєлкіна, яка у біатлонній гонці переслідування з трьома колами штрафу більш ніж на 20 секунд випередила своїх конкуренток з Росії, показавши час 32:39.6.

У цій же гонці у нашої команди могла бути ще одна медаль, однак, Яна Бондар не змогла закрити чотири мішені на останньому вогневому рубежі, фінішувавши у підсумку 4-ою.

Олександра Назарова та Максим Нікітін

Друге "золото" української команди було здобуте у фігурному катанні, де Олександра Назарова та Максим Нікітін стали чемпіонами у спортивних танцях на льоду.

У змаганнях танцювальних пар наші спортсмени були кращими як у короткій, так і у довільній програмі, набравши загалом рекордні 165,62 балів

СРІБЛО

Аннамарі Данча

Перше срібло на зимовій Універсіаді-2017 для нашої команди принесла Аннамарі Данча. У гігантському паралельному слаломі у змаганнях зі сноубордингу у фіналі наша спортсменка за підсумками двох заїздів поступилася представниці Польщі Александрі Крол всього на 0,08 секунди.

Додамо, що в 1/8 фіналу українка пройшла представницю Туреччини Еліф Кубра Генеске, в 1/4 фіналу - росіянку Дарью Грознову.

Яна Бондар (двічі)

Друге срібло нашої команди було "взято" у біатлоні. Яна Бондар у спринті на 7,5 км програла лише представниці Казахстану Галіні Вішнєвській, яка зробила на один промах менше нашої спортсменки.

При цьому, останнє коло Бондар пробігла швидше за всіх, проте поборотися за золото так і не змогла.

У цій же гонці в України могла бути ще одна медаль, однак, Юлія Журавок фінішувала чевертою.

Третю срібну нагороду для нашої команди також принесла Яна Бондар. Цього разу Яна була другою у гонці з масовим стартом, а перемогу святкувала все та ж Вішнєвськая.

Складнощі у стрільбі наша біатлоністка компенсувала роботою на трасі, і на останньому колі дистанції не залишила шансів іншим претендентам на срібну медаль.

БРОНЗА

Олександр Белінський (двічі)

Відразу дві бронзові нагороди в актив нашої команди приніс сноубордист Олександр Белінський, який був третім у паралельному гігантському слаломі та гігантському слаломі.

У "бронзовому фіналі" паралельного гігантського слалому українець випередив поляка Міхала Новачика, а у боротьбі за бронзу у гігантському слаломі переміг росіянина Владіслава Хурамшина.

Надія Бєлкіна

До "золота" Універсіади біатлоністка Надія Бєлкіна також додала бронзову нагороду в індивідуальній гонці.

По швидкості наша спортсменка випередила господарок турніру, які взяли золото та срібло, однак п'ять хвилин штрафу не дозволили їй претендувати на нагороди вищого гатунку.

Збірна команда (мікст)

Останню бронзу на змаганнях наша команда також виборола в біатлоні, цьго разу у змішаній естафеті.

Збірна України у складі Надії Бєлкіної, Яни Бондар, Максима Івка й Артема Тищенка по швидкості непогано конкурували з росіянами і господарями змагання, проте у стрільбі програли їм, задовольнившись у підсумку бронзою.

Коментарі ()