Головне

Путін вперше визнав факт допінгу в Росії і назвав "шахраями" інформаторів ВАДА

01.03.2017 10:19 10500 0

Президент Росії Володимир Путін під час візиту в Красноярськ вперше визнав факт застосування допінга в російському спорті.

При цьому він заявив, що держава в застосуванні допінга не винна.

"Ще раз хочу підкреслити: в Росії ніколи не було, немає і, сподіваюся, ніколи не буде ніякої державної системи підтримки допінга. Навпаки, буде тільки боротьба з допінгом.

Претензії про те, що на якихось пробах виявили якісь подряпини, - ми не приймаємо. Коли ми ці проби передавали, ніяких претензій не було. Якби були претензії, вони мали бути позначені. Нічого цього не було.

Найголовніше полягає в тому, що ми повинні прислухатися, незважаючи на промахи в роботі незалежної комісії, прислухатися до того, що вона зробила, до результатів її роботи, повинні прислухатися до вимог ВАДА, тому що потрібно визнати, що у нас є достовірно виявлені випадки застосування допінга, а це абсолютно неприйнятно", - цитує Путіна Російська газета.

Окріс цього Путін назвав "шахраями" російських інформаторів ВАДА.

"А це означає, що наявна й існуюча досі російська система контролю за незастосуванням допінга не спрацювала, і це наша провина. Треба про це сказати прямо. Дуже розраховую, що Слідчий комітет доведе розслідування до кінця.

Сподіваюся, що ніяких шахраїв, які самі організовують допінгові програми, а потім біжать за кордон, там (у лабораторії - прим) не буде. А буде налагоджена жорстка і ефективна система боротьби з допінгом", - сказав Путін.

Раніше повідомлялося, що президент МОК Томас Бах не гарантував Росії участь в ОІ-2018 року.

Пізніше у ВАДА заявили, що вважають недостатніми докази у доповіді Макларена про допінг у Росії.

Коментарі ()