Головне

МОК і ВАДА домовилися підсилити співробітництво з вивчення доповіді Макларена

02.05.2017 17:52 360 0

Міжнародний олімпійський комітет (МОК), Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) і незалежний експерт агентства Річард Макларен домовилися тісніше співпрацювати щодо вивчення даних з доповіді Макларена.

В ході дискусії Крейг Ріді і Томас Бах висловили вдячність Макларену за роботу з підготовки доповіді, також сторони домовилися тісніше співпрацювати з вивчення фактів, наведених в документі.

Також було відзначено, що рішення щодо російських спортсменів, які могли отримати вигоду з допінг ситуації в Росії, як і раніше знаходиться у веденні міжнародних спортивних федерацій.

"Зустріч була дуже конструктивною і плідною. Після відвертого обговорення ми сповнені рішучості тісно співпрацювати в питаннях боротьби з допінгом. Наша мета полягає в тому, щоб захистити "чистих" спортсменів і не допустити повторення маніпуляцій з допінг-пробами", - цитує Томаса Баба СЭ.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний олімпійський комітет вважає за можливе введення нових санкцій відносно РФ у зв'язку з використанням допінгу в російському спорті.

Раніше повідомлялося, що міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення продовжити санкції щодо Росії, введені через допінговий скандал.

Коментарі ()