Українська правда

Німці покликали Волосожар-Морозова, щоб згодом забрати собі партнерку?

Сергей Шемшученко — 15 травня 2008, 16:51

Українці Тетяна Волосожар-Станіслав Морозов наприкінці травня переїдуть тренуватися в Німеччину.

Про це пише газета 24.

"Штойер буде ставити їм програми, надавати лід", - говорить екс-тренер пари Галина Кухар.

За її словами, українців запрошують не просто так, а з прицілом на майбутнє: "Німеччині потрібна друга сильна пара. Два роки Волосажар і Морозов будуть виступати за Україну, а потім... Німцям потрібна сильна партнерка".

При цьому 29-літній Морозов виступає скоріше весільним генералом - стороні, що запрошує, більш цікава його 21-річна партнерка. За словами Кухар, Морозов розуміє, що він тимчасовий правитель.

Фігуристи зізналися Кухар, що за рубіж їх кличуть уже три роки: з тих пір, як вони уперше виїхали на великий турнір у Москву.

На рішення пари перемінити обстановку вплинули чутки про те, що київська льодова ковзанка "Крижинка", на якому тренується вся збірна України, закриється на реконструкцію. Але є причина інша. "Новий тренер - це нові ідеї", - говорить Галина Кухар.

"Приходить час, коли учні переростають своїх тренерів. Хоча мені боляче з ними розставатися. Наприклад, зі Стасиком я вже більше 10 років", - згадала вона.

Тетяна Волосожар підтвердила "24", що до Олімпіади-2010 ніяких перестановок у складі пари не буде, а от потім усе можливо: "Якщо федерація захоче мене удержати - буду думати, якщо ні - вчиню так, як роблять інші спортсмени. Виберу варіант, що буде вигідний для мене, а не для НОК, держкомспорту чи федерації".

Як відомо, цього тижня з'явилась інформація, що українці відтепер тренуватимуться у німецького фахівця Інго Штоєра, який вже тренує пару з українки Олени Савченко і поляка Робіна Шолкови.