Українська правда

Польща – Хорватія: післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 17 червня 2008, 02:14

Головний тренер збірної Хорватії Славен Біліч:

"Перемога в трьох матчах поспіль - відмінний результат, особливо, коли мова йде про чемпіонат Європи. Звичайно, ми не перші, кому це вдалося, але таких команд не занадто багато. Виходить, ми були праві - ці хлопці можуть провести відмінний матч. Це заслужена перемога, і, якби не майстерність воротаря поляків Артура Боруца, ми б ще до перерви вели з різницею в два м'ячі.

Поляки - не занадто зручний суперник, вони сильні і добре організовані. Австрійцям і німцям також довелося нелегко в двобоях із дружиною Лео Беенхакера. Поляки йдуть на чужу половину з п'ятьма або навіть шістьма гравцями і можуть створити вам чимало проблем. Ми перемогли не тому, що суперник грав погано, а тому, що самі провели видатний матч. Я упевнений, що це була перемога великої хорватської збірної, а не поразка поганої команди Польщі."

Тренер збірної Польщі Лео Беенхаккер:

"Ми намагалися, однак цього було недостатнє. Протягом усього турніру ми виступали приблизно на одному рівні. Усі ми дуже розчаровані, оскільки в кожного були амбіції виступити успішніше. Це було цілком реально, адже в кваліфікації ми грали набагато краще. Повинний визнати, що ми зіграли невдало. Ключові гравці Ебі Смолярек, Маріуш Левандовськи і Яцек Кжинувек, що допомогли нам пробитися у фінальну стадію, перебували не в кращій формі. Я не засуджую них. Жоден гравець не може протягом трьох років або навіть більше одного сезону виступати на стабільно високому рівні, особливо, коли тобі протистоять настільки серйозні суперники.

У збірній Хорватії зібрані приголомшливі гравці. Мені здається, почавши чемпіонат у ранзі аутсайдера, вони здатні в підсумку відсвяткувати перемогу.

Офіційний сайт Євро-2008