Українська правда

Росія підклала США колосальну свиню

Сергей Шемшученко — 20 червня 2008, 16:54

Чемпіони Європи-2008 у танцях на льоді, найсильніша російська пара Оксана Домніна і Максим Шабалін ухвалили рішення змінити тренера - замість колишнього наставника Олексія Горшкова вони будуть працювати з Наталею Лінічук.

"Так, ми вирішили готуватися до нового сезону під керівництвом Наталі Лінічук. Вже в понеділок ми вилітаємо в Делавер до Наталі Володимирівні. Причини цього рішення поки дозвольте не коментувати", - сказав Максим Шабалін агентству "Весь спорт".

"Як я дивлюся на те, що в Лінічук будуть також тренуватися наші прямі суперники, американці Таніт Белбін і Бенджамін Агосто? Що ж, конкуренція піде нам тільки на користь. Особисто я почуваю себе нормально, після операції на меніску вже цілком відновився. Тренувальній роботі це точно не перешкодить", - вважає спортсмен.

Домніна-Шабалін, фото з сайту www.sportreport.ru

Як відомо, Таніт Белбін і Бенджамін Агосто є срібними призерами Олімпіади в Туріні-2006 року і входять до п'ятірки пар, що претендують на медалі олімпійських ігор у Ванкувері.

Після невдалого виступу на чемпіонаті світу в Ґетеборзі цього року вони пішли з групи Ігоря Шпільбанда і Марини Зуєвої, де каталися із самою перспективною парою цього чотириліття Тессою Віртью і Скотом Моіром.

Белбін-Агосто. Фото з сайту viewimages.com

Лінічук свого часу тренувала олімпійських чемпіонів Оксану Грищук і Євгена Платова, а також їх прямих конкурентів Анжеліку Крилову і Олега Овсяннікова, що закінчилося переходом Грищук-Платова до Тетяни Тарасової. Скоріше за все, в новій групі вона тягтиме наверх росіян, через що американцям ймовірно доведеться шукати нового тренера.

Саме під керівництвом Лінічук чемпіонами світу 2006 і 2007 років стали болгари Албена Денкова і Максим Ставійськи, які перед тим підшли від того таки Олексія Горшкова, де першим номером групи стали Домніна-Шабалін.