Українська правда

Україна прийматиме півфінал чемпіонату світу

Сергей Шемшученко — 25 червня 2008, 11:03

Україна прийматиме півфінальний матч за титул чемпіона світу з шахів між американцем Гатою Камським та болгарином Веселіном Топаловим. Про це у вівторок в Києві журналістам розповів президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов.

Кірсан Ілюмжинов - президент ФІДЕ: "Сьогодні перша офіційна прес-конференція, де я, як президент ФІДЕ заявляю, що матч між Гатою Камським та Веселіном Топаловим пройде у Львові. Наступного тижня комісія на чолі з греком Георгісом Маркопулусом вирушить до Львову - подивиться як іде підготовка, допоможе порадою, щоб матч пройшов на високому рівні".

Призовий фонд півфінального поєдинку за світову шахову корону склав 750 тисяч американських доларів, матч з восьми партій розпочнеться 28-го листопада.

Окрім цього, Ілюмжинов розповів, що в нього запланована зустріч з мером Києва Леонідом Черновецьким, на якій він обговорюватиме ідею будівництва у столиці України надсучасного шахового палацу.

Кірсан Ілюмжинов - президент ФІДЕ: "Це будівля, в якій мають розташуватися офіс ФІДЕ, офіс національної федерації, сучасні зали, шахові секції та академія, планетаріум - тобто це буде комплекс й днями ми представимо його проект київській владі".

Президент ФІДЕ привітав усіх українців із здобуттям Дарією Ткаченко її третього титулу чемпіонки світу з шашок, а також пообіцяв вже у найближчому майбутньому добитися включення шахів до олімпійської програми.

Мегаспорт