Українська правда

Попович та Густов покращують позиції на "Тур де Франс"

Сергей Шемшученко — 11 липня 2008, 16:09

Українці Ярослав Попович та Володимир Густов покращили свої позиції після 6-го етапу "Тур де Франс".

Італієць Ріккардо Рікко з команди "Соньє-Дюваль" виграв шостий етап "Тур де Франс". У четвер учасники "Великої петлі" долали 195 з половиною кілометрів між містами Егюронда та Сюпер-Бесс. Вперше на нинішньому "Турі" відбувся гірський етап - зокрема, фініш являв собою вершину другої категорії.

Ярослав Попович, фото Flickr

З перших кілометрів дистанції розганяти пелотон взявся Сільвен Шаванель - чинний чемпіон Франції у розділці. Основна група відпустила втікачів на 5 з лишком хвилин - але до фінішу, після підйомів 4-ї та 2-ї категорій, ця перевага просто розтанула. До того ж свої корективи вніс рясний дощ.

За 500 метрів до фінішу впав володар жовтої майки лідера - німець Штефан Шумахер і автоматично став екс-лідером "Тур де Франс-2008". Отже, першим на шостому етапі, завдяки чудовому ривку в гору на фініші, став Ріккардо Рікко. Другим приїхав іспанець Алехандро Вальверде, третім - австралієць Кейдель Еванс.

Українці Ярослав Попович та Володимир Густов фінішували у загальній групі.

Новим лідером цьогорічних перегонів є люксембуржець Кім Кірхен - його відрив від другої позиції складає 6 секунд. Обидва українці покращили свої місця у генералці. Попович піднявся на 33-ю сходинку, а Густов - 127-му змінив аж на 55-ту.

news.1plus1.ua