Українська правда

Результати Дніпропетровського Гран-прі

Сергей Шемшученко — 22 липня 2008, 10:04

У Дніпропетровську відбувся третій Гран-прі поточного чемпіонату України в групі В. Змагання принесли успіх чинному чемпіону країни - київському клубу "Нова Ера".

В першому ж матчі турніру "Нова Ера" отримала змогу взяти реванш у земляків із БРР за дві поразки, що "банкіри" завдавали їх фавориту на попередніх етапах. І такою можливістю чемпіон скористався, перемігши - 7:5. Гольовим дублем відзначився бразилець Жуніньо, один із м'ячів записав до свого активу голкіпер Лисенко, котрий зазнав травми ноги. Втім, пошкодження не завадило воротареві наступного дня допомогти своїй команді. А от Андрій Борсук, котрий пошкодив хряща, забиваючи гол ударом через себе, вибув, здається, надовго.

Півфінал за участю "Нової Ери" також вийшов інтригуючим і результативним. Севастопольському ПФС вдалося відіграти два м'ячі, пропущені в першому таймі, однак потім влучні удари Жуніньо та Боженка (обидва оформили в цій зустрічі по "дуплету") розставили всі крапки над "і". Підсумок - 5:3 на користь чемпіона. Другим фіналістом дещо несподівано став київський "Солстрой", що переміг одеську "Глорію" - 2:0.

У рамках запорізького Гран-прі "Солстрой" вже зустрічався з "Новою Ерою" і поступився - 3:8. Чи означало це, що нинішній фінал позбавлений інтриги? "Аж ніяк, - продовжує Уляницький. - Наші хлопці, по-перше, голодні до перемог, а апетит, як кажуть, приходить під час їжі. По-друге, ми пам'ятаємо про запорізьке фіаско й прагнемо реваншу. По-третє, мріємо про Суперфінал в Одесі, тож кожне очко для нас зараз на вагу золота. Отже, плануємо дати бій чемпіону й фавориту. Будемо робити на майданчику те, що вміємо, а що воно вийде - час покаже..."

Час розсудив так, що спинити "Нову Еру" на шляху до її першої в нинішньому сезоні перемоги у Гран-прі не судилося нікому. Результат фіналу - 4:1, м'ячі у тріумфаторів забили Жуніньо, Велінгтон (2) і Кожедуб. Цікаво, що в поточному турнірі на кваліфікаційних етапах перемагають виключно столичні клуби: у групі А успіх святкували ФК "Плесо", "Метробуд" і "Майндшер", у групі В - двічі БРР та "Нова Ера".

Усі результати Гран-прі Дніпропетровська

Чвертьфінали:

"Глорія" Одеса - "КП Плесо" Київ - 5:3

"Нова Ера" Київ - БРР Київ - 7:5

"Солстрой" Київ - "Вибір" Дніпропетровськ - 2:1

ПФС Севастополь - ФК "Запоріжжя" - 1:0

За 5- 8 місця:

БРР - ФК "Запоріжжя" - 8:1

"КП Плесо" - "Вибір" - 1:6.

Півфінали: "Глорія" - "Солстрой" - 0:2

"Нова Ера" - ПФС - 5:3

За 7-е місце:

"КП Плесо" - ФК "Запоріжжя" - 2:2 (пенальті - 2:3)

За 5-е місце: БРР - "Вибір" - 4:3

За 3-є місце. "Глорія" - ПФС - 2:1

Фінал: "Нова Ера" - "Солстрой" - 4:1.

Завершальний кваліфікаційний етап змагань цієї групи відбудеться 1-3 серпня в Севастополі. Учасники підходять до нього з такими здобутками: БРР і "Нова Ера" - по 25 очок, ПФС і "Глорія" - по 19, "Солстрой" - 18, "КП Плесо" - 10, "Вибір" - 9, ФК "Запоріжжя" - 7. Нагадаємо, що чотири перші колективи кожної з двох груп складуть фінальну вісімку, яка сперечатиметься за нагороди першості в рамках Суперфіналу - в Одесі 26-31 серпня.

ffu.org.ua