Українська правда

Олександр Сердюк і Віктор Рубан: "Стрільба із лука - непередбачуваний вид спорту"

Сергей Шемшученко — 3 серпня 2008, 16:29

Українські "робін гуди" стали одними із перших мешканців Олімпійського селища. З цим видом спорту в українців пов'язані приємні спогади. Адже кожна Олімпіада приносить до нашої скарбнички олімпійські медалі.
Про те, як готуються хлопці до найголовнішого старту сезону розповіли бронзові призери Олімпійських ігор 2004 року в Афінах:

- Змагання у нас починаються 9 серпня, - говорить Віктор Рубан. - Вже встигли ознайомитися зі стрільбищем - враження позитивні. Іноді трапляється так, що спортивна арена не витримує великої кількості опадів і виникають калюжі й бруд. Вчора і сьогодні у Пекіні йшов великий дощ, але дренаж чудовий і олімпійське стрільбище у прекрасному стані.

- Умови Пекіна нам добре знайомі, - продовжує Олександр Сердюк. - Тут ми змагалися на чемпіонаті світу декілька років тому, а також нещодавно брали участь у тестових змаганнях. Ми серйозно готуємося, щоб виступити якнайкраще у індивідуальній та командній першостях. Втім, стрільба з луку настільки непередбачуваний вид спорту, що загадувати щось заздалегідь немає жодного сенсу, - цитує українського лучник сайт НОК.