Українська правда

"Сокіл" звільнив із складу двох хокеїстів

Сергей Шемшученко — 3 серпня 2008, 16:57

Сьогодні вдень головний тренер "Сокола" Олександр Сеуканд обнародував склад команди, який 4 серпня відправиться на другий збір у словацький Зволен. У списку з 31 хокеїста, які потрапили до обойми наставника, немає прізвищ травмованого нападника Віталія Доникі, молодого голкіпера Михайла Балабана, а також 32-річного захисника Юрія Лясковського і 25-річного центрфорварда Артема Бондарева. Причому двоє останніх більше не зіграють за "Сокіл" у сезоні-2008/09.

На думку Олександра Сеуканда обидва хокеїсти у ході першого учбово-тренувального збору в Броварах не зуміли зарекомендувати себе серед гравців "основи", після чого тренерський штаб вирішив відмовитися від подальших послуг власних вихованців.

"Наразі, Лясковський і Бондарев не можуть підсилити команду, а тримати їх в складі лише тому, що вони хороші хлопці, на жаль, не у моїх правилах", - підсумував коуч "біло-синіх".

Нагадаємо, що семикратний (!) чемпіон України Лясковський в минулому сезоні допоміг "Соколу" в десятий раз виграти національну першість, а у вищій лізі чемпіонату Росії зіграв за киян 23 поєдинки в "регулярці" (4 голи, 3 передачі) і трьох матчі в плей-офф (1 передача).

Артем Бондарев прийшов у "Сокіл" з білоруського "Бреста" цього літа, але подовжувати з ним "оглядовий" контракт тренерський штаб киян не став.

Можливо, український центрфорвард повернеться до "Бреста", де він у минулому чемпіонаті провів 47 матчів і з 19 (3+16) очками увійшов до трійки кращих бомбардирів команди-аутсайдера білоруської екстраліги.