Українська правда

День четвертий: стрільба і боротьба

Сергей Шемшученко — 12 серпня 2008, 02:06

Анонс виступів українських спортсменів на Олімпіаді у Пекіні, 12 липня:

Стрільба кульова. Пістолет, 50 м. У кваліфікації змагання почнуть Іван Рибовалов та Олег Омельчук. В разі успішного виступу українські стрільці зможуть пробитися у фінал, який відбудеться сьогодні. Олена Костевич проведе тренування зі стрільби з пістолету 25 м.

Греко-римська боротьба. У ваговій категорії до 55 кг Юрій Коваль візьме участь у кваліфікаційних змаганнях. Сьогодні ж розігруються медалі.

Стрільба з лука. У індивідуальних змаганнях стартують українки Вікторія Коваль та Тетяна Бережна. У 1/32 Коваль змагатиметься з чешкою Барборою Хорацковою, а Бережна - з китаянкою Жан Ян Ян.

Плавання. У півфіналі 200 м батерфляєм Сергій Адвена змагатиметься за вихід у фінал. Попередні запливи на 100 м вільним стилем проведе Юрій Єгошин, а Ігор Борисик та Валерій Димо почнуть виступи на 200 м брасом. Почне боротьбу і Тетяна Хала на дистанції 200 м батерфляєм.

Дзюдо. У категорії до 81 кг Роман Гонтюк розпочне боротьбу за олімпійські нагороди. Суперником Романа буде переможець сутички Шералі Бозорова (Таджикистан) та Коуамі Денаньо (Того).

Вітрильний спорт. У класі RS:X Максим Оберемко та Ольга Масливець проведуть ще по два заїзди.

Теніс. Олена Бондаренко у другому раунді одиночних змагань гратиме проти другої ракетки світу Єлєни Янковіч з Сербії. Марія Корицева у першому раунді зіграє проти Ціпори Обзілер з Ізраїлю.

У першому колі парного розряду гратимуть обидва українські дуети - Олена та Катерина Бондаренко та Марія Коритцева/ Тетяна Перебийніс. Позавчора поєдинок Перебийніс та Коритцевої проти іспанок Руано Паскуаль і Медіни Гарріугес був зупинений через дощ. Суперником сестер Бондаренко стане польський дует Радваньска/Домаховска. Ці пари вже зустрічалися у матчі Кубка Федерації в Пловдіві, де Олена і Катя у вирішальному матчі за вихід у плей-офф у впертій боротьбі вирвали перемогу.

Веслування. Українська парна четвірка у складі Світлани Спірюхової, Олени Олефіренко, Наталії Ляльчук і Тетяни Колеснікової візьме участь у другому етапі кваліфікації, де два карщих екіпажі зможуть пробитися у фінал.