Українська правда

"Львівська міськрада взяла на себе фінансові гарантії будівництва стадіону до "Євро-2012", тому й не було потреби проводити прес-конференцію", – т.в.о голови ОДА Кміть

Сергей Шемшученко — 12 серпня 2008, 17:54

-Ми не проводили прес-конференції з питань "Євро-2012", оскільки отримали чіткі гарантії щодо початку будівництва стадіону. Останні, найбільш важливі, гарантії - фінансові - надала Львівська міськрада УЄФА. Про це повідомив т.в.о голови Львівської ОДА Микола Кміть.

Нагадаємо 1 серпня у Палаці Потоцьких у Львові на круглому столі з обговорення проблем підготовки до "Євро-2012" т. в. о. голови Львівської ОДА Микола Кміть пообіцяв у п'ятницю, 8 серпня, скликати прес-конференцію і оголосити ім'я інвестора побудови стадіону.

Як зазначив Микола Кміть, потреба у прес-конференції відпала, оскільки Львівська міська рада надала УЄФА чіткі гарантії початку будівництва стадіону до "Євро-2012". За його словами, останні, найбільш проблемні гарантії - фінансові - щодо початку будівництва стадіону до "Євро-2012" взяла на себе Львівська міська рада. Як стверджує Микола Кміть, вони цілком задовольнили УЄФА.

-Вони не порушують правил УЄФА. Зараз не може бути мови про те, що зі Львова можуть забрати матчі європейського чемпіонату, - сказав він.

Коментуючи заяву директора департаменту фінансової політики Львівської міськради Олега Іщука, про те, що 80 млн грн з бюджету розвитку Львова, які б мали піти на початок будівництва стадіону до "Євро-2012", не забезпечені доходами, т.в.о голови Львівської ОДА Микола Кміть заявив, що це неправда.

-Я особисто перевіряв це. 36 млн грн лежать на депозиті. 10 млн на рахунку бюджету розвитку міста. Ще на 100 млн грн може бути продано об'єктів. Цих грошей вистачить, щоб розпочати будівництво стадіону, - наголосив Микола Кміть.

zik.com.ua