Українська правда

День п'ятий. Українці піймали кураж

Сергей Шемшученко — 13 серпня 2008, 18:00

Стрибки у воду. Першу медаль середи виборов дует Ілля Кваша/Олексій Пригоров, які фінішували третіми у стрибках у воду з 3-триметрового трампліна. Після стартових спроб українці посідали 7 місце, але зуміли покращити свій результат.

Перед останньою шостою спробою українська пара претендувала навіть на срібну медаль, але їх випередили росіяни Саутін та Кунаков - 421.98. Результат Кваші та Пригорова - 415.05.

Важка атлетика. Ще одну бронзу в ранкових змаганнях здобула Наталя Давидова у вазі до 69 кг. Результат українки склав 250 кг в сумі (115 - ривок - 135 - поштовх).

Золото з новим рекордом світу виграла китаянка Лю Чунгонг - 286 кг (128 ривок - 158 - поштовх). Срібна медаль в росіянки Оксани Сливенко - 255 кг (115 - 140).

Наталя Давидова здійснила мрію свого життя. Фото Reuters

Греко-римська боротьба. Останню медаль п`ятого дня для України виграв Армен Варданян у вазі до 66 кг. В 1/8 фіналу Армен здолав Фаріда Мансурова з Азербайджану. У чвертьфіналі українець програє Канатбеку Бегалієву з Киргизстану і отримує шанс на втішний фінал, де розігрувалася бронза. Спочатку запорізький борець виграє в американця Джека Дайчлера, а у вирішальній зустрічі долає опір Ніколая Гергова з Болгарії.

Варданян останнім виграв бронзу для України в 5 день змагань. Фото Reuters

Володимир Шацьких у вазі до 74 кг у першому же поєдинку програє Арсену Юлфалакяну з Вірменії і завершує для себе змагання.

Бокс. Черговий день змагань в боксі знову завершили переможно українці. У вазі до 91 кг Олександр Усик вийшов до 1/8 фіналу з рахунком 23:4, розгромивши бронзового призера ЧС-2007 в Чикаго китайця Юшана Ніхіяті. Наступним суперником українця стане переможець бою Руссо Клементе (Італія) - Віктар Зуєв (Білорусь).

Ще одну перемогу цього дня здобув капітан української збірної з боксу Георгій Чигаєв у вазі до 48 кг. На старті турніру Чигаєв з рахунком 13:11 переміг росіянина Давіда Айрапетяна 13:11 і вийшов у 1/8 змагань.

Чигаєв провчив росіянина. Фото Reuters


Там він зустрінеться з Ямпіром Ернандезом з Куби. Завершив цей день перемогою В'ячеслав Глазков у вазі понад 91 кг. Українець вже на старті розібрався з кубинцем Робертом Алфонсо з рахунком 5:3.

Тепер у чвертьфіналі В'ячеслав зустрінеться з Ньюфелом Оуата (Алжир), котрий виграв у Хосе Парайеса (Венесуела).

Стрільба з лука. Маркіян Івашко програє у першому раунді індивідуальних змагань іспанцю Даніелю Морілльо (107:115). Олександр Сердюк вийшов до 1/16 фіналу у стрільбі з лука. У стартовій зустрічі Сердюк з рахунком 107:105 переміг німця Йенса Пепера. А от у другому раунді Олександр поступився поляку Рафалю Доброволськи у перестрілці - 111:111 (8:9).

Продовжив боротьбу за нагороду Віктор Рубан, який на старті впевнено переміг Магеда Юссефа з рахунком 111:96. У наступному раунді Віктору протистояв австралієць Майкл Нерей. В українця і з цим суперником не виникло проблем. Перемога з рахунком 115:105.

І тепер у 1/8 фіналу Рубан 15 серпня зустрінеться з поляком Янеком Проком.

Теніс. Українська пара Олена Бондаренко/Катерина Бондаренко вийшли до чвертьфіналу турніру. Українки переграли білоруську пару Говорцова/Кустова з рахунком 6:1, 6:3.

Тепер у 1/4 фіналу українки зустрінуться з переможницями пари Чан/Чуанг (Тайпей) - Пеннетта/Ск'явоне (Італія). Вибула з боротьби пара Марія Коритцева/Тетяна Перебийніс, які програли поєдинок першого етапу турніру іспанкам Руано Паскуаль/Медіна Гаррігес - 3:6, 4:6.

В інших видах спорту виступ українців був блідим.

Дзюдо. Уже в першій сутичці у вазі до кг Валентин Греков програє венесуельцю Хосе Грегоріо Камачо і вибуває з турніру. У вазі до 70 кг Наталя Смаль поступилася у двох стартових сутичках Гізель Менді (Сенегал) та Лейрі Іглесісас (Іспанія).

Кульова стрільба. Українка Олена Костевич у кваліфікації в стрільбі з пістолета на 25 метрів показує 26 результат і закінчує боротьбу.

Плавання. У півфіналі на 200 метрів брасом Ігор Борисик показує лише 14 результат і на цьому для нього Олімпіада закінчується. Юлія Підлісна у своєму запливі на 200 метрів брасом лише сьома. Вадим Лепський не вийшов до наступного кола на дистанції 200 метрів комплексом. Дарія Степанюк не зуміла вийти до наступного кола на 100 метрів вільним стилем. Олександр Ісаков не вийшов до наступного раунду на 200 метрів на спині.

Велоспорт (шосе). У гонці з роздільним стартом українці Андрій Гривко та Денис Костюк посіли 32-е та 37-е місця відповідно.

Фехтування. Українка Яна Шем'якіна у змаганнях на шпагах програла в одній шістнадцятій фіналу панамській спортсменці Джесіці Хіменес Луне 13:15 і вибула з подальшої боротьби за медалі на Олімпіаді в Пекіні.

Вітрильництво. Родіон Лука та Георгій Леончук у класі яхт "49er" в 5, 6, та 7 запливах посіли 13, 15 та 8 місця.