Українська правда

Будівництво стадіону до "Євро-2012" у Львові розпочнеться покосом трави

Сергей Шемшученко — 13 серпня 2008, 18:10

Проект стадіону до "Євро-2012" у Львові на вул. Стрийській - вул. Кільцевій уже пройшов державну експертизу і отримав дозвіл на будівництво. У п'ятницю, 15 серпня, розпочнеться перший етап будівництва. Крім того, наступного тижня буде підписано угоду з з Alpine Bau Gmbh про генпідряд. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту "Євро-2012" Олег Засадний.

-Перший етап будівництва стадіону триватиме 1-1,5 місяця. Він включає підготовку будівельного майданчика, встановлення вагончиків для працівників, профілювання земельної ділянки. Уже сьогодні має початися покіс трави та зняття шару родючого ґрунту. Також на ділянці проведуть детальні геологічні дослідження, адже раніше ми провели тільки пілотні, - розповів Засадний.

На позачерговій сесії Львівської міської ради 4 серпня депутати виділили на початок будівництва стадіону 80 млн на початок робіт. Засадний запевняє, що такі кошти у міста є, мовляв, міський бюджет за перше півріччя перевиконано на 30 млн грн. Окрім того на вересень-жовтень передбачено проведення кількох земляних аукціонів, від яких у міськраді теж чекають "нормальних надходжень". Щодо позики у банку, то Засадний у ній потреби не бачить.

zik.com.ua