Українська правда

Представлено генеральний план підготовки Львова та області

Сергей Шемшученко — 14 серпня 2008, 10:57

У четвер відбулося представлення генерального плану підготовки м. Львова та Львівської області до ЄВРО 2012. Генеральний план містить питання, пов'язані з підготовкою до єврофоруму стадіону, аеропорту, всіх транспортних комунікацій у місті, з підготовкою місць розташування гостей та учасників чемпіонату, розміри та місця розташування фан-зон, заходами безпеки під час чемпіонату Європи з футболу.

Наступний етап - це доопрацювання документу Кабінетом Міністрів України та представлення його найближчим часом до штаб-квартири виконавчого комітету УЄФА.

За словами начальника головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Степана Лукашика, генеральний план базувався на тій угоді, яка була підписана між містом та УЄФА і на базі тих вимог, які УЄФА ставить перед приймаючими містами. У плані визначено основні об'єкти та об'єкти які будуть обслуговувати учасників та гостей протягом періоду їх перебування у Львові та Львівській області.

Генеральний план підсумовує річну роботу всіх структур, які відповідали та відповідають за підготовку міста та області до ЄВРО 2012. Після затвердження генерального плану виконкомом УЄФА, він має стати основним документом по підготовці до ЄВРО 2012.

Директор департаменту Євро 2012 Львівської міської ради Олег Засадний зазначив, що генеральний план підготовки міста базується на Державній цільовій програмі, яка є програмним документом фінансування об'єктів державної та комунальної власності. Слід також відзначити, що генеральний план ляже у основу ЗУ "Про підготовку Євро 2012".

Таким чином, завершено підготовчу стадію, і зараз розпочинається стадія практичної реалізації кожного проекту, який включений до генерального плану, повідомляє прес-служба львівської міської ради.