Українська правда

У Бубки скаржаться, що проти Блонської порушили принципи конфіденційності

Сергей Шемшученко — 20 серпня 2008, 19:04

Національний олімпійський комітет України вважає, що в справі Людмили Блонської були порушені принципи конфіденційності допінг-контролю.

"Допінг-контроль на Олімпійських іграх в Пекіні здійснюється відповідно до Олімпійської Хартії та Антидопінгових правил, що застосовуються на 29-х літніх Олімпійських іграх. У порівнянні з Олімпійськими іграми в Афінах у Пекіні збільшено кількість тестувань на допінг з 3 600 до 4 500 тисяч", - зазначається в заяві.

"Згідно зі статтєю 13 Антидопінгових правил, що застосовуються на 29-х літніх Олімпійських іграх, МОК, відповідна міжнародна федерація та НОК повинні вжити всіх заходів для збереження конфіденційності результатів допінг-контролю та осіб, залучених до цієї процедури, до моменту прийняття відповідного рішення Виконкомом Міжнародного Олімпійського Комітету та офіційного повідомлення про це шефа місії, президента або генерального секретаря НОК", - наголошують у НОК України.

Як відомо, про позитивний результат допінг-проби Блонської повідомили ЗМІ з посиланням на офіцера допінгового комітету до того, як була відкрита проба Б і повідомлено делегацію України.