Українська правда

Українці та росіяни лідирують на молодіжному чемпіонаті світу

Сергей Шемшученко — 28 серпня 2008, 10:59

Молодіжний Чемпіонат світу з шашок, який відбувається у Новояворівську й проходить за російською версією шашок-64 роздільно між юнаками та дівчатами у чотирьох вікових категоріях, складається із 7 турів. За підсумками чотирьох турів у класичній грі основна боротьба розгорілася між представниками Росії та України. На третьому місці - представники Казахстану, пише zik.com.ua.

Серед юнаків (1989-1991 р.н) лідирує росіянин Володимир Єгоров, далі йде його співвітчизник Антон Ягодін, а третє місце посідає українець Денис Шкатула. У цій ж віковій категорії, але серед дівчат лідирує Соф'я Морозова із Росії, далі йдуть українки Вікторія Мотрічко і Аліна Галяга.

У віковій категорії 1992-1994 р.н. на першій позиції йде представник Казахстану Ахмет Бяшімов, а друге місце посідає українець Владислав Мазур. У дівчат першою йде чемпіонка Європи 2008 року, росіянка, Жанна Саршаєва, їй у спину дихає ще одна росіянка Єкатерина Іванова, а замикає трійку лідерів українка Сільвія Марковці

У категорії міні-кадети (1995-1997 р.н.) серед юнаків лідирує Ельдар Умірзаков із Росії, а серед дівчат білоруска Вєра Хващинская. Представники України ідуть другими. Серед юнаків Антон Долгополов, а серед дівчат Тетяна Кравченко.

І у наймолодшій категорії (1998-2000 р.н.) також першими ідуть росіяни Шаміль Гаязов, Валерія Денисова. Українець Євгеній Кваснєвський іде третім, а українки Мілана Юрченко і Марія Миронова посідають відповідно друге і третє місця.