Українська правда

Дах "Олімпійського" буде виглядати, як колесо

Сергей Шемшученко — 28 серпня 2008, 17:05

Учора стало відомо, що робитимуть німецькі архітектори з НСК "Олімпійський" у рамках реконструкції стадіону до Євро-2012. Як передає "Сьогодні", бігові доріжки збережуться, стіни зроблять скляними і прибудують круглий навіс. А ось місткість стадіону зменшиться - з 84 тисяч до 77. Зараз стадіон "Олімпійський" щосили розбирають. За справу активно взялася німецька архітектурна компанія GMP, яка виграла тендер на реконструкцію.

-У реконструкції дві мети - зберегти стадіон як історичну пам'ятку, адже він був побудований у 20-х роках минулого століття, і зробити з нього сучасний комплекс, який стане символом "Євро-2012", - розповіла піар-менеджер компанії Аліна Сотковська. За її словами, німці прибудують до "Олімпійського" будівлю з колонами, яка буде головним входом. Закінчать реконструкцію стадіону до кінця 2010-го року.

-Структуру даху стадіону плануємо зробити за принципом узору колеса - вона складатиметься з двох стислих кругів, паралельно верхнім рядам. Круги приєднаємо колонами до основи стадіону - це створить відчуття невагомості даху. Всі місця будуть під навісом - у разі дощу глядачі не намокнуть, а ось поле буде відкрите, - розповів у свою чергу керівник проекту Крістіан Хоффманн. Нарешті, на місці недобудованого торгового центру "Троїцкий", швидше за все, буде клумба.

komitet12.org.ua