Українська правда

В Чернігові поздоровляли Коробку та Давидову

Сергей Шемшученко — 30 серпня 2008, 10:30

Завершилися Олімпійські ігри в Пекіні. Цього року українські атлети виступили успішно. Наша команда здобула 27 нагород (7 - "золотих", 5 - "срібних", 15 - "бронзових") і посіли 11-е загальнокомандне місце і 10-е за кількістю медалей серед 204 країн-учасниць Олімпійських ігор.

Свій внесок в загальнокомандний успіх зробили й чернігівські спортсменки. Ольга Коробка стала срібною призеркою (важка атлетика, вагова категорія +75 кг), Наталія Давидова здобула "бронзу" (важка атлетика, вагова категорія до 69 кг).

Днями у Чернігові відбулася прес-конференція із Н.Давидовою та О.Коробкою за участю міського голови О.Соколова та тренера важкоатлеток О.Рикова.

Олександр Соколов подякував спортсменкам і тренеру за успішні виступи на пекінській Олімпіаді і висловив надію, що й на наступних Олімпійських іграх в Лондоні Ольга Коробка та Наталія Давидова порадують чернігівців нагородами.
Спортсменки поділилися із журналістам враженнями про Китай та китайських спортсменок, розповіли про відчуття, коли відбувається нагородження і звучить гімн України. Ольга Коробка - "Коли звучить гімн, то відчуваєш гордість за свою країну. Дуже приємно, коли тебе нагороджують, як піднімається український прапор...".

Олександр Риков, відповів на запитання про причини успіху китайських олімпійок. Він зазначив, що існують думки аналітиків, мовби перемоги китайців пов'язані із тренуванням в горах, вживанням різноманітних лікарських трав та гормонів росту, комуністична дисципліна. Однак, зрозуміло, що секрети успіху тримаються в суворій таємниці.
Тренер важкоатлеток зачитав звернення до міського голови О.Соколова, підписане чернігівськими спортсменками та тренерами в Пекіні, про недопущення приватизації стадіону ім. Ю.Гагаріна. Олександр Соколов підтримав заяву і наголосив, що він категорично проти передачі чернігівського стадіону в довгострокову оренду або намагання приватизувати його.

upi.org.ua